RSSHíreink

Keresés

Kerekesszékből varázsolja el a gyerekeket Koncz Erika 2018.01.16.

Nem ez van rátetoválva, de ezt tartja élete legfontosabb alapelvének: a rock and roll és a mese örök. Koncz Erika egy életre magához is láncolta néhány mesehősét, például Stefániát meg Fruzsit.

tovább

A hajára és a könnyeire is allergiás ez a nő 2018.01.15.

A 22 éves Natasha Coats egy immunológiai rendellenesség miatt súlyos allergiás jellegű tüneteket produkál szinte bármire. Ezt okozhatja egy étel vagy akár az időjárás is. Coats nemrég a Barcroft tévécsatornának adott interjújában elmondta, hogy betegsége miatt a sejtjei rosszul reagálnak nagyon sok őt ért hatásra. Például ha olyan dolgot eszik, amire enyhén allergiás, az túl sok vegyi anyagot szabadít fel szervezetében.

tovább

„A kutyám az én fülem” 2018.01.12.

Sokszor halljuk, hogy a kutya az ember legrégebbi és leghűségesebb barátja. A segítőkutyák esetében ennél még többről van szó.

tovább

100 éves a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2018.01.11.

ennállásának századik évfordulóját ünnepli idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). A centenáriumi év csütörtöki budapesti nyitóünnepsége előtt Nagy Sándor, a szervezet elnöke azt mondta, immár száz éve dolgoznak kitartóan azért, hogy javítsák a látássérültek életminőségét, megteremtsék önrendelkezésük feltételeit és segítsék társadalmi beilleszkedésüket.

tovább

Tízszer ennyi vakvezető kutyára lenne szükség 2018.01.10.

Több mint nyolcvanezer látássérült él Magyarországon, közülük tízezren teljesen vakok, de egyes becslések szerint ez a szám a magas látencia miatt elérheti a 30 ezret is. Azonban a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület szerint az országban 178 kutyának van vakvezető tanúsítványa és összesen 585 segítő kutya dolgozik – írja a Magyar Idők.

tovább

Elkészültek a mintajátszóterek látványtervei 2017.12.23.

November folyamán a FESZT tagjaitól összegyűjtött információk és a Facebookon megjelentett kérdőívre kapott szülői válaszok alapján az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont elkészítette 3 különböző nagyságú mintajátszótér látványtervét. 

tovább

6 tény a laktózmentes életről, amit érdemes tudni 2017.12.22.

Azzal tisztában vagy, hogy mi az a laktóz intolerancia? Na és azt tudod, hogy mik a laktóz érzékenység tünetei?

tovább

Csupán egy gondolat! – pályázati felhívás 2017.12.21.

Keresik azokat az előrehaladott emlőrákban szenvedő betegeket, akiknek van egy mondatuk a mindennapokra. Egy szó, egy mondat, amely segít nekik nap mint nap, hogy szembenézzenek az élettel és a betegségükkel, és amelyet szívesen megosztanának, hogy ezzel másoknak is erőt adjanak. Ők az Erő Hangjai.

tovább

Óvatosan az ünnepi különlegességekkel, támadhat a karácsonyi allergia 2017.12.20.

A tünetek miatt könnyű összetéveszteni a náthával, de ha nem jár lázzal, könnyen lehet, hogy valamelyik szokatlan íz vagy illat miatt alakult ki a karácsonyi allergia.

tovább

Karácsonyi networking: ezt a 9 üdvözlőkártyát küldd szét a kapcsolataidnak 2017.12.19.

A karácsonyi üdvözlőlapok nemcsak kedves gesztusok, de karrierünkre is pozitív hatással lehetnek, akár új munkalehetőségekhez is vezethetnek. Ha szeretnéd meglovagolni az általa nyújtott előnyöket, gyűjtsd össze azt a szakmai életedben fontos kilenc személyt, akik örülnének ennek a gesztusnak. De hogyan szabd személyre az üzenetedet? Íme:

tovább

Kerekesszékes kisfiának készített álomjelmezt: a Csillagok háborúja ihlette 2017.12.18.

Hogy szuperhősök csak a mesékben vannak? Tévedés: elég csak azokra a fantasztikus alkotásokra nézni, melyeket idővel és energiával nem spórolva, tiszta szeretettel készítenek gyermekeiknek a szuperapukák.

tovább

Magyar kutatók adják vissza a színtévesztőknek a valódi színeket 2017.12.18.

Egy magyar kutatócsoport a Samsunggal együttműködve egyedülálló dolgot hozott létre, amelynek segítségével a színtévesztők is úgy láthatják a színeket, mint a hétköznapi emberek, legalábbis a képernyőn.

tovább

Visszér és kezelése: ezt kell tudnod 2017.12.14.

Nem mindegy, hogy mivel kezelik a visszérbetegségeket. A krémek és a gélek sok esetben nem jutnak el a vénákig.

tovább

Jótékonysági koncert a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány javára 2017.12.13.

Barabás Lőrinc és zenészbarátai december 21-én jótékonysági koncertet adnak a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány javára az Ellátóházban.

tovább

Gombatértép - a talptól a fejbőrig 2017.12.12.

Testünk bőrfelülete megközelítőleg 2000 négyzetcentiméter, a gombás fertőzések pedig nem csak lábfejünket vagy intim testtájainkat támadhatják meg, hanem akár tenyerünket vagy fejbőrünket is. Megmutatjuk, hol, milyen panaszokat okozhatnak, illetve adunk néhány tippet, hogy milyen óvintézkedéseket tehetünk a gombák ellen.

tovább