RSSHíreink

Keresés

Hallatlan! Tények és tévhitek a hallásról 2017.11.15.

Vajon javul a hallásuk azoknak, akik elveszítik a látásukat? Tényleg csak az idősek hallása csökkenhet?

tovább

Elfogyott a pénz, bezárhatják az ország egyetlen hospice házát 2017.11.14.

Több mint tízezer betegnek és családjának segítettek a legnehezebb időszakban.

tovább

Újabb magyar érem a kerekesszékes vívó-világbajnokságon 2017.11.13.

Veres Amarilla harmadik lett kardban a római kerekesszékes vívó-világbajnokságon, írja az MTI. Az A sérültségi kategória csütörtöki versenyében a másik magyar induló, Hajmási Éva is közel állt az éremszerzéshez, ő ötödikként fejezte be a versenyt, írja az MTI.

tovább

Diabétesz világnap 2017.11.12.

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A Világnapot a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és tagszervezetei rendezik meg világszerte.

tovább

Mozgássérült gyerekére várt, rabosítás lett a vége 2017.11.11.

Mit gondol a kedves olvasó arról az esetről, amelyben egy apát börtönbe zárnak, rabosítanak, majd priusszal engednek ki, csak azért, mert mozgássérült igazolvánnyal, mozgássérült parkolóhelyen várt hároméves, tartósan fogyatékos, látássérült gyerekére? Mindez ráadásul nem egy brazil favellában, hanem Budán, a második kerület egy bevásárlóközpontjánál történt.

tovább

Jól van a pillangógyerek, aki genetikailag módosított bőrt kapott 2017.11.10.

A Németországban élő Hassan egy ritka genetikai betegségben, epidermolízis bullózában szenved. Bőre olyan törékeny, mint a pillangó szárnyai, már egy apró mozdulattól is megrepedhet.

tovább

Hallássérülteken segít két magyar alkalmazás 2017.11.09.

Az egyik egy térkép segítségével keres önkéntes jelelőket a felhasználó közelében, a másik pedig valós időben fordítja és alakítja szöveggé a jeleket. Két applikáció, amely a siket és beszélő jelnyelv-használókat segít összehozni. 

tovább

Több millió forint értékben kapott eszközöket az Országos Mentőszolgálat 2017.11.08.

Tizenhárom mentőállomás jutott több mint 4,5 millió forint értékű eszköztámogatáshoz a K&H gyógyvarázsprogramja keretében.

tovább

Még az útvonaltervezőn is kiikszelik a metrót 2017.11.07.

Közel negyven ember ült és beszélgetett egy körben péntek este a Dózsa György úti metróaluljáróban. Közülük legalább tizenötnek nem kellett leülnie, mert már amúgy is ült: kerekesszékben éli az életét. A téma a metró közelgő felújítása volt, a munkát már el is kezdték, várhatóan három évig fog tartani, és közel 180 milliárd forintot költenek rá.

tovább

Cirkuszi előadás látássérülteknek?! Naná! 2017.11.06.

Elsőre kicsit furán hangzik egy látássérültek számára szervezett cirkuszi előadás, de a Richter Flórián Cirkusz elég jól megoldotta a feladatot. 

tovább

Jelentősebb fennakadás nélkül elindult az elektronikus egészségügy rendszere 2017.11.06.

Jelentősebb fennakadás nélkül elindult az elektronikus egészségügy rendszere - írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata november 1-jétől vált kötelezővé minden közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató számára.

tovább

Extra szabadnapot kapnak a nemdohányzók a cigiszünetekért cserébe 2017.11.05.

Egy japán cégnél 6 teljes szabadnap jár azoknak, akik nem pocsékolják cigiszünetekre a munkaidőt.

tovább

5 tipp, hogy ne rokkanj bele az ülőmunkába! 2017.11.04.

Egy klassz, kényelmes irodában ülni, ahol van légkondi meg jó szék, nincs is ennél jobb – gondolják sokan. És tényleg, a legtöbben nem cserélnénk az aszfaltozókkal vagy a takarítószemélyzettel, de ne gondolod, hogy az állandó ülés és a monitorbámulás nem teszi tönkre szép lassan az egészséged.

tovább

Ritka kórban szenved a csongrádi nő - Marika életét tönkretette hormonbetegsége 2017.11.03.

Egy rosszul sikerült műtét után a csongrádi Vajda Imrénének egy nagyon ritka hormonbetegsége alakult ki. Egyelőre naponta kap vénás injekciót, de lassan már nincs hová beadni. Egy nagyon drága terápia segítene rajta. Az ahhoz vezető út azonban szinte teljesíthetetlen.

tovább

Egy élmény, ami erőt ad és összeköt 2017.11.02.

Nádudvari Péter vagyok, gyógypedagógus. A Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában (TERÉZÉNO) tartandó zenés foglalkozásaimon rendszeresen részt vesz Szinai Tomi, a Nemadomfel Együttes mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült énekese is.

tovább