RSSHíreink

Keresés

Megváltozott munkaképességről jelnyelvi magyarázattal 2019.06.13.

 

A SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) honlapján a siket és nagyothalló személyek a szöveges mellett jelnyelvi magyarázatot is találnak a megváltozott munkaképességgel összefüggő témákról, mint pl. melyek a komplex minősítési kategóriák, hogyan változott a minősítési rendszer 2012-től, mit kell tudni a különböző ellátásokról stb.


További, részletes információkat a témában IDE kattintva érhet el.

tovább

Egy különleges pékiskola mindennapjai 2019.06.04.

A welovebudapest.com oldalon olvashatunk egy különleges pékiskoláról, ahol látássérült fiatalok tanulják a szakmát.

tovább

Esőemberkék dolgoznak a hazai áruházláncnál 2019.04.16.

A Spar áruházlánc idén újabb autista fiatalnak biztosít munkát. Az esélyegyenlőség iránt régóta elkötelezett vállalat a fogyatékkal élőket éppen úgy segíti, mint a megváltozott munkaképességű kollégákat. Szakreferens, mentor és fórumbeszélgetés-sorozat könnyíti meg a csatlakozást a munka értékteremtő világához.

tovább

Pályázat! Az én életmódváltásom története 2016.09.11.

A Nézőpontváltó® Egyesület, amelynek célja a figyelemfelhívás az egészségtudatos életvezetésre - ezen belül a rákszűréseken való részvétel fontosságára, amely a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme - pályázatot ír ki.tovább

A felelős foglalkoztató kifejezést tartalommal is meg kell tölteni 2016.09.08.

A vállalatok több mint kétharmada égető munkaerőhiánnyal küzd. Milyen felelősségük van a vállalatoknak a fluktuáció, a kereslet-kínálat egymásra nem találásában, a negatív folyamatok kialakulásában és azok visszafordításában? Mit tehetünk azért, hogy egy munkavállaló itthon lássa biztosítottnak jövőjét és Magyarországon akarja befektetni meglévő tudását? Az Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. új kezdeményezése „Az Év Felelős Foglalkoztatója” díj túllép a kisvállalatok számára gyakran a saját üzleti felfogásukhoz nehezen illeszthető „jótékony kerítésfestés” szemléleten. Pálfalvi Márta, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy miért éri meg felelős foglalkoztatónak lenni.


tovább

Ember a rendszer mögött - akik a családbarát vállalatok intézkedései mögött állnak - 3. rész 2016.06.19.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette családbarát vállalatokat díjazó pályázatát „Az Év Családbarát Vállalata” címen. Ebből az alkalomból interjúk készültek olyan személyekkel, akik ezzel a témával foglalkoznak. Ez alkalommal Kiss Katalin, a Magyar Telekom HR partnere mesélt.tovább

Ember a rendszer mögött - akik a családbarát vállalatok intézkedései mögött állnak - 2. rész 2016.06.17.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette családbarát vállalatokat díjazó pályázatát „Az Év Családbarát Vállalata” címen. Ebből az alkalomból interjúk készültek olyan személyekkel, akik ezzel a témával foglalkoznak. Ez alkalommal Ternovszky Csilla a ProLabora Kft. ügyvezetője mesélt.


tovább

Ember a rendszer mögött - akik a családbarát vállalatok intézkedései mögött állnak - 1. rész 2016.06.16.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette családbarát vállalatokat díjazó pályázatát „Az Év Családbarát Vállalata” címen. Ebből az alkalomból interjúk készültek olyan személyekkel, akik ezzel a témával foglalkoznak. Egy-egy személyes történetet mesél el, ez alkalommal Révész Bálint, a K&H Bank HR Személyügyi szolgáltatások vezetője.

tovább

Ebédszünetben disco, vacsi a túlórázóknak - érdekes vállalati juttatások 2016.04.28.

Hogy lehet érzelmeket behozni egy juttatási rendszerbe? Természetesen a cégvezető könnyen mondhatja a lelkes HR-es felvetésére, hogy „nekem nem fognak ott szipogni a kőműveseim”. De bizony nem is egyszer fordult már elő, hogy a gyermekmegőrző, párkapcsolati, jogi tanácsadás, gerinctorna, vagy éppen zeneterápia olyan élményhez, értékhez juttatta hozzá a dolgozót, hogy könnyes szemmel köszönte meg munkáltatójának a nem mindennapi béren kívüli juttatást. A hála és a jó munkahelyi légkör pedig kihat a teljesítményre és az elkötelezettségre. Nehéz azonban a munkáltatói célokhoz és a dolgozói igényekhez leginkább igazodó, érzelmekre ható, meghökkentő juttatási csomagot összeállítani. Ebben kívánt segítséget nyújtani a közelmúltban megtartott Cafeteria Trend Konferencia.


tovább

Munkahelyi egészségnap a Rossmannál 2016.04.28.

Az utóbbi években hazánkban is egyre hangsúlyosabbá válik az egészségtudatosság a cégek életében. A vállalatok éves egészségprogramokat vagy rendszeres egészségnapokat szerveznek a dolgozók számára. De mitől lesz sikeres és eredményes egy ilyen program? Interjú Gigler Anitával, a Rossmann Magyarország Kft. HR vezetőjével.


tovább

Már a zsebedben is tárolhatod az orvosi adataid! 2016.03.07.

A digitális egészségügy töretlenül fejlődik, így lehetővé válik, hogy valóban mi magunk rendelkezzünk saját egészségügyi adataink felett. Mindezt úgy, hogy bárhonnan, bármikor elérjük azokat, akár több nyelven is.


tovább

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program 2015.08.22.

Natasa a Douglasban

Natasa értelmi sérült fiatal hölgy, aki kísérőjével a Douglas Parfümériát kereste fel, mert minden érdekli, ami szépségápolással kapcsolatos.

tovább

Egy követendő kezdeményezés: autistákat alkalmaz egy autómosó 2015.02.10.

Az alkalmazottak 80 százaléka autista abban a családi vállalkozásban, amelyet azért alapítottak, hogy segítsék az autisták elhelyezkedését. John és Tom D’Eri, apa és fia már azon dolgoznak, hogy bővítsék köreiket, és a floridai autómosójukhoz hasonlókat hozzanak létre. A család 2013-ban azért indította a céget, hogy az apa másik fiának, az autista Andrew-nak munkahelyet teremtsenek. A 22 éves fiatalnak ugyanis nem sok esélye volt arra, hogy máshol munkába álljon.

tovább

Weboldal akadálymentesítés egyszerűen 2014.07.23.

Nemrégen jelent meg blogunkon Pál Zsolttal, azaz Pillével, a Hobby Rádió főszerkesztőjével egy beszélgetésünk. Akkor főképp csak a rádiózásról esett szó, pedig más, fontos és érdekes dologgal is foglalkoznak a Net-média Alapítványon keresztül.(www.netalap.hu) Weboldalakat akadálymentesítenek, illetve készítenek is olyan szervezeteknek, amik még nem rendelkeznek saját honlappal. A beszélgetéshez csatlakozott Ócsvári Áron is, aki egyetemista, programtervező informatikus és természetesen az alapítvány önkéntes munkatársa. Mivel látássérült, nem csupán szakmai megközelítésből tudja, mire van szükség, mi a jó, kényelmes, ha az ember akadálymentesített weboldalt akar a rászorulóknak létrehozni. Ezen felül egy ingyenes képernyőolvasó honosításán is dolgoznak, ami Áron egyik fő projektje.

tovább

Péter: ,,jó dolog, hogy semmilyen különbséget nem tesznek amiatt, hogy én megváltozott munkaképességű vagyok." 2013.12.03.

Nagy öröm számunkra olyan fiatallal találkozni, aki felelősségteljes nemcsak a társadalmi munkák terén, hanem saját magával szemben is. Az előrelátó gondolkodás és egy rugalmas személyiség sajnos még mindig nem garancia arra, hogy valaki élete problémamentes lesz, mégis talán ezzel adja magának a legnagyobb esélyt arra, hogy ha bármilyen élethelyzetben találja magát, hosszú távon nyertesen kerülhet ki belőle. Különösen így van ez akkor, ha nehézséggel, betegséggel kell megküzdeni a célok elérése közben. Péter most 27 éves és egy örökletes szembetegséggel él, ami 18-20 éves korától mutatkozott meg valójában.

tovább