RSSHíreink

Keresés

Kivételes rokkantsági ellátás 2018.01.25.

2018. január 1-jétől meghatározott feltételek mellett kivételes rokkantsági ellátást igényelhetnek azok a megváltozott munkaképességű emberek, akik a rokkantsági ellátáshoz nem rendelkeznek elegendő biztosítotti idővel.

tovább

A segélyezési rendszer változásai 2015-ben 2015.02.04.

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentős mértékben átalakul.

tovább

Könnyebben juthatnak támogatáshoz a megváltozott munkaképességűek 2013.12.10.

Elfogadta a parlament hétfőn azt a törvényjavaslatot, amelynek alapján könnyebben juthatnak támogatáshoz a megváltozott munkaképességűek.

tovább

Többen kaphatnak rokkantsági ellátást 2013.11.12.

Lazítana a megváltozott munkaképességűek támogatásának feltételein egy kormánypárti javaslat, amelyet pénteken terjesztettek az Országgyűlés elé.

tovább

Megváltoznak a mozgáskorlátozottakra vonatkozó parkolási szabályok 2013.08.30.

Az új jogszabályi előírások egyrészt enyhítik a mozgáskorlátozottak parkolási lehetőségeit, megpróbálják megnehezíteni a visszaéléseket, másrészt módosítják a parkolási igazolványok kiadására és nyilvántartására vonatkozó egyes rendelkezéseket is - mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője. Bevezetik még az elektronikus ügyintézés lehetőségét az elveszett, ellopott, vagy megsemmisült igazolvány cseréjére, illetve az igazolványon szereplő adatok változásának bejelentésére, és rövidülnek az ügyintézési határidők is - jelezte dr. Szabó Áron.

tovább

Pótszabadság - pozitív törvényi változás! 2013.06.29.

Módosult a Munka Törvénykönyvének 120.§-a! 2013. augusztus 1-től nemcsak annak jár plusz 5 nap pótszabadság, akinek 50% feletti az egészségkárosodása, hanem annak is, aki fogyatékossági támogatásra vagy vakok személyi járadékára jogosult!

tovább

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tájékoztatója a rehabilitációs hozzájárulás 2013-as szabályairól 2013.01.29.

Január 23-án megjelent a Nemzeti Foglalkoztatási szolgálat tájékoztatója a munka.hu honlapon a rehabilitációs hozzájárulás 2013-as évre vonatkozó szabályairól. A rehabilitáció hozzájárulás főbb paraméterei (összege, a kvóta mértéke, statisztikai létszám számítási módja, stb.) nem változtak, azonban a hozzájárulás kiváltására feljogosító munkavállalói kör az átmeneti jogszabályok kivezetése miatt kissé szűkül.

tovább

Segíti a fogyatékkal élőket a kormány 2012.08.06.

A súlyosan mozgáskorlátozottakon túl az egyéb – például értelmi, látási, hallási – fogyatékkal élők is kaphassanak autóvásárlási támogatást – az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

tovább

Lehetséges adókedvezmény a megváltozott munkaképességű dolgozó után 2012.07.26.

Változás történt a megváltozott munkaképességű dolgozók utáni szociális hozzájárulási adó szabályozásában. 2012. július 1-jétől a megváltozott munkaképességű személyek bizonyos köre mentesül a szociális hozzájárulási adó meghatározott mértékű megfizetése alól.

tovább

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége üdvözli a médiatörvény módosítását 2012.05.29.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) üdvözli a médiatörvény 2012. május 24-én elfogadott módosításának azt a részét, amely további műsorszámoknál írja elő az egyenlő esélyű hozzáférés megteremtését a hallássérült emberek számára. A SINOSZ által következetesen képviselt álláspontot mind a Kormány, mind a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megértette és elfogadta, így az eddigiekhez képest számos területen történt fontos előrelépés a szabályozásban.

tovább

Közlemény 2012.03.27.

Közlemény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényben meghatározott határidőről:

tovább

KÖZLEMÉNY Rehabilitációs kártyát igénylő személyek és munkáltatóik részére 2012.02.20.

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 116. §-a a pályakezdő fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követően munkát keresők foglalkoztatásának elősegítéséről, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXIII. törvényt (a továbbiakban: Pftv.) – a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával, illetve a Rehabilitációs kártyára való jogosultsággal összefüggően az alábbi rendelkezést tartalmazza.

tovább

Utazási kedvezmény 2012.01.31.

A fogyatékossági támogatásban és emelt összegű családi pótlékban részesülő személyeket jelen pillanatban nem érinti az utazási kedvezmény elvonása!

tovább

A MÁV és a Volán is elveszi a rokkantnyugdíjasok kedvezményeit 2012.01.31.

A BKV-hoz hasonlóan a MÁV Start és a Volán járatain sem élhetnek a korábbi utazási kedvezményeikkel a volt rokkantnyugdíjasok. Néhány hét, és mintegy 300 ezer embernek drágul irreális mértékben az utazása. Az érdekképviselet az Emberi Jogi Bírósághoz, az ombudsmanhoz, az Alkotmánybírósághoz, az ENSZ-hez fordul.

tovább

Megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak 2012. január 1-től hatályba lépett főbb változásai 2012.01.04.

A 2011. december 20.-án az Országgyűlés által elfogadott a Megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló (T/5000. számú) törvényjavaslatban foglaltak alapján a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak 2012. január 1-től hatályba lépett főbb változása.

tovább