RSSHíreink

Keresés

Jegyezze meg a GV-971 nevet: úgy tűnik, ez a gyógyszer megállítja az Alzheimer-kórt 2018.07.18.

Hatékonynak bizonyult az enyhe vagy közepes Alzheimer-kór kezelésében a kínai kutatók által elkészített új gyógyszer. 21 év munkájába került, végül csak sikerült kifejleszteni.

tovább

A stresszes munka tényleg megölhet 2018.07.17.

A Québec University kutatói valamivel több mint 3000 rákos megbetegedést vizsgálva összefüggést találtak a munkahelyi stressz és a rák kialakulásának esélye között - írja az egyetem honlapja. Azt persze eddig is tudták, hogy a stressz szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet, de eddig nem igazán állapítottak meg ilyen összefüggést a rák esetében.

tovább

Egy életre megvéd? A tudósok szerint már a születéstől megelőzhető lehet az 1-es típusú diabétesz 2018.07.14.

Szakértők szerint már a születéstől lenne mód arra, hogy megelőzzék az 1-es típusú diabétesz kialakulását: az ötlet azon alapul, hogy porított inzulinnal edzenék a kisbabák immunrendszerét, így életre szóló védettséget érnének el náluk.

tovább

Alapvető hibák, amiket szinte minden álláskereső elkövet 2018.07.13.

Az álláskeresés számos olyan folyamatból áll, melyeknek harmóniába kell kerülniük ahhoz, hogy a kívánt állást megkaphassuk. Önéletrajzok, kapcsolatépítés, motivációs levelek, interjútechnikák és a kiválasztókkal való kommunikáció – mind kritikus összetevője az álláskeresésnek. Talán nem meglepő, hogy ebben a bonyolult játékban számos buktatóval is számolni kell. A leggyakoribb 15 hibára és azok megoldására világít rá cikkében a Recruiter.

tovább

Volt a helyiekben némi fenntartás, hogy vakok fognak érkezni 2018.07.12.

Németh Márta húsz évvel ezelőtt indult el Budapestről két látás- és értelmi sérült gyerekkel a Borsod megyei Vámosújfalura, hogy vakoknak segítsen önálló életet élni a budapesti nagy intézményekkel szemben kisebb, családiasabb környezetben. Gördülékeny indulás után küzdelmesebb évek jöttek, mostanra pedig már nemcsak vakoknak, hanem értelmi sérülteknek, környékbeli leszázalékoltaknak is megélhetést biztosítanak. Vámosújfalun beszélgettünk vele arról, amit már felépítettek, és arról, hogyan jutott el idáig. De elkísértük őket egy balatoni útra is. Németh Márta a Jószolgálat-díj egyik idei nyertese, 2017-18-ban az Index a díj médiatámogatója.

tovább

Beteges munkavállalás - A bért féltjük a táppénztől 2018.07.11.

Látszólag egyre kevesebbet betegeskednek a magyar munkavállalók, valójában azonban csak a fizetésüket féltik. Joggal.

tovább

Nyílt levelet írtak Orbánnak: „Legyünk őszinték, érdemi lépéseket még senki nem tett” 2018.07.10.

Levelet írt a miniszterelnöknek, az összes képviselőnek, kormánypártiaknak és ellenzékieknek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az otthonápolásban szeretnének előrelépést.

tovább

Úti patika - Mit vigyen magával nyaralásra? 2018.07.09.

Ha valaki kisebb-nagyobb utazásra készül, érdemes szem előtt tartani, hogy egy jól összeállított úti patika aranyat ér baj esetén. Különösen igaz ez akkor, ha külföldre utazunk, ahol nehezen tudjuk kiismerni magunkat, drágábbak az ellátások és a gyógyszerek.

tovább

Segítség, folyton zúg a fülem! 2018.07.05.

A fülzúgás, fülcsengés gyakori panasz. Mi okozhatja és miért fontos, hogy mielőbb orvoshoz forduljunk, ha panaszaink vannak? Többek közt erről is kérdeztük dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológust, a Fül-orr-gégeközpont orvosát. 

tovább

Előleget kérne a főnökétől a nyaralásra? Itt vannak a szabályai 2018.07.04.

A nyári szabadság előtt többen élnek azzal a lehetőséggel, hogy munkabérelőleget kérnek munkáltatójuktól. A munkavállaló kérésére a munkáltató által folyósított munkabérelőleg – bizonyos kivételektől eltekintve – adójogi szempontból olyan kamatmentes kölcsönnek minősül, amelyre az Szja tv. kamatkedvezményből származó jövedelemre vonatkozó szabályait kell alkalmazni.

tovább

Nem csak hiúsági kérdés! Hogyan és miért kell elkezdeni rendszeresen mozogni 35 fölött? 2018.07.03.

„Meg fogod látni, 35 évesen egyszer csak elkezdesz romlani” – mondta néhány évvel ezelőtt az akkor 38 éves kolléganőm, aki épp valami nyavalyával küzdött hetek óta. Persze, hogy huszonéves csitriként nem hittem neki. Aztán néhány évvel később, amikor recsegve-ropogva szálltam ki az ágyból, alig kaptam levegőt 5 méter futás után, és soványságom ellenére cikizték az integetőhájamat, berágtam. 34 év telt el az életemből úgy, hogy nem mozogtam rendszeresen, de ennek vége! Kerestem egy személyi edzőt, hogy faragjon végre Wonder Womant belőlem.

tovább

Az ajakherpesz nyáron is kísért - Megelőzés és kezelés 2018.07.02.

Az évszakok váltakoznak, bizonyos vírusok viszont egész évben támadhatnak. Ilyen az ajakherpesz vírusa is, mely a meleg, napos időben is fertőzhet. Tippjeink segítségével azonban megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

tovább

Semmiképpen ne fogadd el az állást, ha ezt a 7 gyanús dolgot tapasztalod 2018.06.29.

Egy húszperces interjú során nem könnyű teljes képet alkotni az felkínált munkáról és a cégről, ezért az alábbi gyanús jelekre különösen oda kell figyelned.

tovább

Hogyan ne féljen a gyerek? – Egy jó fogorvos pszichológus, bohócdoktor, animátor egy személyben 2018.06.28.

„Fáj, szegény kicsikém? Elmegyünk a doktor bácsihoz, és megmutatjuk neki. Nem kell félni! Ha ügyes leszel, kapsz valami szép ajándékot!” A hogyan tanítsuk meg gyermekünket rettegni a fogorvostól alaptanfolyamon bónuszt kapna ez a szülői indítás. Szerencsére vannak fogorvos „bácsik és nénik”, akik annyira nagy bűvészei a gyermekléleknek, hogy kalandszobává tudják varázsolni a gyerekrendelőt.

tovább

ADHD: nem betegség, hanem zavar 2018.06.27.

Habár gyógyszerel is kezelik, az ADHD nem betegség, hanem zavar, az Attention Deficit Hyperactivity Disorder, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar rövidítése. Egy olyan veleszületett idegrendszeri rendellenesség, ami nagyon nagy eséllyel öröklődik szülőről gyerekre, de környezeti hatások is kiválthatják, például ha valakinek az édesanyja magzati korban passzívan vagy aktívan dohányzott.

tovább