RSSHíreink

Keresés

Gyógyszeres körömlakkok 2018.05.24.

Tűzpiros, ultramarin, magenta… ma már a szivárvány összes színében kaphatók körömlakkok. A körmöket azonban nem csak esztétikai célból lehet lakkozni! Vannak patikai körömlakkok is – jellemzően diszkrét, színtelen kivitelben.

tovább

Szentesen kap egy szabadnapot, aki nem dohányzik 2018.05.22.

Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik soha nem gyújtanak rá, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak – számol be a Délmagyar.

tovább

A mozgás növeli a rákos betegek túlélési esélyeit 2018.05.21.

Bebizonyosodott: a mozgás a daganatos betegségek kezelése során is jelentősen növeli a túlélés esélyeit – mondta Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság (ÉMOT) elnöke.

tovább

A felébresztett immunrendszer kisöpri a daganatot 2018.05.20.

Az immunrendszer teljes tumorölő potenciálját felszabadítja a kaliforniai Stanford Egyetem kutatói által kidolgozott kombinált immunstimuláns kezelés. A daganat által rájuk kényszerített bénulásból magukhoz térítve az immunsejtek úgy söprik ki a daganatot és annak áttéteit a szervezetből, mintha egy vírusfertőzést számolnának fel. Szellemi atyja, Ronald Levy szerint az egyelőre csak egerekben kipróbált eljárás elvben bármilyen daganattípus kezelésére alkalmas lehet, és a klinikai próbák már 2018 vége felé megkezdődhetnek. Tátrai Péter biológus mta.hu-n megjelent írásában részletesen elemzi az év elején bejelentett, nagy szakmai és sajtóvisszhangot keltett eredményt.

tovább

Durván károsítja a szemet, ha ilyen a napszemüveged: mire kell nagyon figyelni? 2018.05.19.

Sokan hiszik, hogy, ha a napszemüveg lencséje elég sötét, az kellőképpen védi a szemet az UV-sugárzás káros hatásaitól. Ez azonban közel sem igaz, ugyanis nem a lencse sötétsége zárja ki a káros sugarakat.

tovább

Felért az Everest csúcsára a 70 éves, kétszeres végtagamputált hegymászó 2018.05.18.

1975 óta négyszer próbálta megmászni a hegyet, az első alkalommal lefagytak a lábai. Most végre sikerrel járt.

tovább

Ép elménket kockáztatjuk a rendszeres éjszakázással 2018.05.16.

Egy új tanulmány a biológiai óránk érzékenységéről, sérülékenységéről hozott új bizonyítékokat, azt körüljárva, hogy milyen hatással van az emberek mentális egészségére a rendszeres éjszakázás. Brit kutatók által a The Lancet Psychiatry tudományos folyóiratban publikált eredmények arra utalnak, hogy akik aktívabbak éjszaka, azt kockáztatják, hogy mentális betegségek, depresszió, bipoláris zavar alakul ki náluk.

tovább

20 metróállomásból 18 lesz akadálymentes 2018.05.15.

A felújítás alatt álló 3-as metróvonal húsz állomásából tizennyolc lesz akadálymentesen megközelíthető, írja az MTI, miután Tarlós István főpolgármester és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) elnöke megállapodást írt alá csütörtökön. A tervek szerint öt állomáson úgynevezett ferdepályás lifteket építenek.

tovább

Daganatfelismerő gyorstesztet fejlesztenek Decrecenben 2018.05.14.

Sarki drogériákban kapható daganatfelismerő gyorsteszt fejlesztésén fáradozik egy debreceni kutatócsoport. Az instant diagnosztikai eszköz az elképzelések szerint nemcsak az árában, hanem a működésében is a terhességi teszteket idézné.

tovább

Harcba indul az MTA: a védőoltások az első célpont 2018.05.13.

Hiába hittük, hogy védve vagyunk korábbi évszázadok rettegett járványaitól, a kanyaró épp most tér vissza Európába. Az oltásellenesség az egész társadalmat veszélyezteti – szó lesz a mellékhatásokról is.

tovább

Megható videó: a magyar versenycsapat különleges ajándékkal lepte meg szurkolóját 2018.05.12.

A túraautó-bajnokságban szereplő magyar csapat óriási meglepetést okozott egyik leghűségesebb szurkolójának.

tovább

A génjeinkben van, mennyire égünk le 2018.05.11.

Bizonyos gének határozzák meg, hogy az ember mennyire hajlamos a leégésre, és ennek eredményeként a bőrrák kialakulására – írja az MTI egy új kutatás alapján.

tovább

Kutatások igazolják, hogy a krónikus fáradtság nem egy kitalált betegség 2018.05.10.

Úgy tűnik, a krónikus fáradtság nem lelki eredetű, és még csak nem is a stressz vagy a környezeti hatások felelősek érte.

tovább

Hétszáz magyar nő hal bele évente, mégis keveset beszélünk róla 2018.05.09.

Művészfilmmel kampányol a petefészekrák világnapján a Mályvavirág Alapítvány. Európa 100 másik betegszervezetével együtt, egységesen május 8-án jelenteti meg a berlini modell, Nancy Dietze részvételével készült kisfilmet. Nancy közel hét éven át küzdött a petefészekrákkal, a kisfilm az ő hagyatékaként hívja fel a figyelmet a korai diagnózis és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára.

tovább

Így szűrhető ki a Down-szindróma 2018.05.08.

A Down-szindróma az egyik legismertebb genetikai rendellenesség, amely több szervrendszert érintő anatómiai rendellenességet, illetve változó mértékű értelmi fogyatékosságot eredményezhet. Napjainkban már viszonylag korán és pontosan azonosítható.

tovább