RSSHíreink

Keresés

Szociális juttatások csökkentése helyett munkaerőpiaci integrációval segítik a rászorulókat Bécsben 2017.06.25.

Bécs vezetése a legtöbb osztrák tartomány intézkedésétől eltérően nem a szociális támogatás csökkentésével, hanem munkaerőpiaci és iskoláztatási lehetőségekkel ösztönözné munkavállalásra a rászorulókat és tehermentesítené a szociális ellátórendszert - közölték szerdai osztrák lapok.

tovább

Komoly bajt okozhat a légkondi 2017.06.24.

Itt a nyári kánikula, aki eddig nem tette, most biztos bekapcsolja a klímát. Csakhogy ha nem tartunk be néhány aranyszabályt, könnyen megfázás vagy akár komoly betegség is lehet a vége.

tovább

Megjelent a Lizanka – Egy autista lány története a bezártságtól a teljes élet felé című önéletrajzi könyv 2017.06.23.

Igaz történet egy különleges és makacs fiatal nőről, aki sok év után talált választ arra, miért érezte magát egész életében kívülállónak. Lizanka szerzőtársa, Orosz Ildikó újságíró két neves hazai autizmus-szakértővel készített interjút, és megszólaltatja Lizanka édesanyját is, hogy ő miként birkózott meg a lánya különcségével.

tovább

Európában egyedülálló összművészeti fesztivállal jelentkeznek a fogyatékossággal élők 2017.06.22.

Európában egyedülálló módon, a képző-, a fotó- és az előadóművészetet, valamint a filmet is befogadó összművészeti fesztiválként jelentkezik a XXX. Országos Speciális Művészeti Fesztivál június 26-ától - hangzott el Egerben hétfőn, a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón.

tovább

A depresszió az első tünete is lehet a gyógyíthatatlan betegségnek 2017.06.22.

Az életkor előrehaladtával egyre jellemzőbb, hogy néha elfelejtünk neveket, születésnapokat vagy tennivalókat, de fontos tisztában lenni vele, hogy nem minden esetben természetes, ha romlik a memóriánk, sajnos ez komoly betegség előjele is lehet. Hétköznapi tünetek is jelezhetik a bajt.

tovább

Mikor nem végezhető allergiavizsgálat? 2017.06.21.

Ha a tavalyi évhez hasonlóan az elmúlt heteket is tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel tölti, akkor gyanús, hogy a tünetek hátterében nem egy évről-évre ismétlődő nátha, hanem légúti allergia áll. Az alkaros bőrpróba, vagy Prick-teszt azonban ebben az időszakban nem végezhető el, ám más módon meg lehet állapítani, hogy mi okozza a tüneteket - hívta fel a figyelmet a Budai Allergiaközpont.

tovább

Miért mindig a szabadság idejére betegszünk le? 2017.06.20.

Gondolkozott már rajta, miért lehet, hogy sokszor a szabadságunk idejére betegszünk le? Feltérképezzük az okokat és eláruljuk, mit tehet a pihenést ellehetetlenítő betegségek megelőzésére, hogy nyugodtan élvezhesse a nyári vakációt.

tovább

Eltitkolják a Lyme-kórt a munkahelyükön, nehogy kirúgják őket 2017.06.20.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a Lyme-kór emberről emberre terjed, emiatt félnek azoktól, akik ezzel a betegséggel küzdenek. Az érintettek közül ezért többségben vannak, akik nem merik felvállalni a Lyme-kórt a munkahelyükön, attól tartva, hogy kirúgják őket. Ha munkaképtelenné tesz valakit a Lyme-kór, akkor nem számíthat szociális ellátásra, leszázalékolásra, egyáltalán bármilyen jövedelemre. Hozzátartozói ápolási díjat sem kapnak - mondta Czikoráné Szabó Éva, a Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány elnöke.

tovább

A rugalmas foglalkoztatás segít megtartani az értékes munkaerőt 2017.06.19.

A rugalmas foglalkoztatás segít megtartani az értékes munkaerőt, csökkenti a fluktuációs költségeket és hozzájárul a munkáltatói márka pozitív alakításához - mutattak rá a Fel-Vállal konzorcium rendezvényén az előadók.

tovább

Ajándékozzon egészséget! 2017.06.17.

Egészségpénztári tagsággal nemcsak a pénztártag jut minőségi, adóvisszatérítéssel támogatott egészségügyi szolgáltatásokhoz, hanem az egész család élvezheti a megtakarítás előnyeit. A Patika-csoport független piaci szereplőként már közel két évtizede bizonyítja, hogy ügyel tagjai megtakarítására, fejlesztéseivel követi a társadalmi folyamatokat.

tovább

A nap képe: egy budapesti autós megunta, hogy nem talál mozgássérült parkolóhelyet, úgyhogy csinált magának egyet 2017.06.16.

Olvasónk figyelt fel arra a kreatív megoldásra, amit Budapesten a VIII. kerületben alkalmazott egy leleményes autós.

tovább

Elfogadták a jövő évi költségvetést megalapozó törvénycsomagot 2017.06.15.

Elfogadta a parlament a 2018-es költségvetést megalapozó törvénycsomagot, amely 29 jogszabályt módosít.

tovább

Kutyát minden irodába! 2017.06.15.

A kaliforniai tech-cégeknél kifejezetten ösztönzik az alkalmazottakat, hogy magukkal vigyék szőrös kedvencüket az irodába. Persze emögött is a könyörtelenül számító kapitalista érdek érhető tetten: a gazdi sokkal produktívabb lesz és tovább marad a monitor előtt a munkaidő letelte után, ha négylábúja vidáman ott sertepertélhet körülötte.

tovább

A fotón múlik, hogy behívnak-e állásinterjúra 2017.06.14.

Meghatározó lehet az önéletrajzba szánt fénykép megválasztása a sikeres jelentkezés szempontjából. Egy borértékesítői munkakörre jelentkező előnnyel indulhat, ha borospohárral a kezében szerepel a CV fotóján, azonban egy szoftverfejlesztő nem feltétlenül kelt jó benyomást a szőlőtőkék között. Cikkünkben arra kerestük a választ, az önéletrajzban a fénykép kulcsfontosságú-e vagy mellékes tartalomelem, inkább kiegészítő infót ad a jelentkezőről vagy eldöntheti, behívják-e következő körre?

tovább

Sakkolimpián vesz részt a magyar látássérült csapat 2017.06.14.

Hat versenyző képviseli a magyar színeket a vak- és gyengén látó sportolók sakkolimpiáján a macedóniai Szkopjéban.

tovább