RSSHíreink

Keresés

A mozgás edzi az agyat is, de nem mindegy, mit sportolsz 2017.08.21.

Felturbóznád a memóriád, előcsalogatnád a kreatívabb énedet vagy a csoki utáni sóvárgást akarod elűzni? Nem lehetetlen, csak mozogni kell, és nem mindegy, hogy mit.

tovább

Limonádé juttatta kórházba a magyar turistákat 2017.08.20.

A csapvíz okozhatott ételmérgezést Horvátországban.

tovább

Veszélyesen kevés tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek 2017.08.19.

A gyerekek háromnegyede tisztában van azzal, hogy a tejtermékek a kalciumbevitel miatt fontosak, de csak nagyon kevesen étkeznek ennek megfelelően.

tovább

Felcsillant a remény a mogyoróallergiásoknak 2017.08.18.

Reménykedhetnek a mogyoróallergiások, mert egy ausztrál kutatócsoport olyan módszert talált a betegség ellen, ami négy év után is védettséget nyújt a csonthéjas gyümölccsel szemben.

tovább

Különleges pékség segít a mentális betegséggel küzdőknek 2017.08.17.

Az már tudományosan is bizonyított, hogy a sütögetés megnyugtatja az idegeket, és kimondottan jó terápiás elfoglaltság lehet a mentális betegségekkel küzdőknek. Épp ezzel a céllal nyitott meg a Better Health Bakery is.

tovább

Visszakaptunk egy mosolygós gyereket – lovas táborban nyaraltak a petősök 2017.08.17.

Egy napot töltöttem a kis táborlakókkal, akikre kezdetben leginkább az öröm, az izgalom és a kíváncsiság volt jellemző. Aztán, ahogy teltek az órák ezen a forró, nyári napon a vértesboglári táborban lassan, de biztosan érezhetővé vált az önzetlen szeretet és az őszinte hála. Előbbi az önkéntes segítők felől, utóbbi pedig a gyerekek minden gesztusából. Igazi feltöltődés volt ez még kívülállóként is, szívnek és léleknek egyaránt.

tovább

Elég a levegőbe segítséget kérnem, mindig jön valaki – fehér bottal a Szigeten 2017.08.16.

A tömeg, a hangzavar többet segít, mint árt, mindenki cuki, de azért észnél kell lenni. Sokan észre sem veszik, hogy Szabolcs teljesen vak, annyira menő a napszemüvege – volt, hogy le kellett vennie, hogy elhiggyék, nem viccel. Cserébe hatalmas sikerélmény hajnalban bezuhanni a sátorba. Bulizni kísértünk egy vakot, aki kint él a Szigeten.

tovább

Autizmus-barát családi csillagászat 2017.08.16.

Gyermekét különösen érdeklik a tudományok? Sokat kérdez a bolygókról, csillagokról? MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja Autizmus-barát családi napokat tervez csillagászat témában, melyre szeretettel várunk 8 év feletti autizmussal élő gyermeket, fiatalokat és családjaikat. A részvétel ingyenes.

tovább

Immunterápia segíthet a cukorbetegségen 2017.08.14.

Egy klinikai kísérlet eredményei szerint lelassíthatja az 1-es típusú diabétesz előrehaladását az immunterápia, vagyis a hiposzenzibilizáció – írja az MTI. A témáról szóló tanulmányt a Science Translational Medicine-ben mutatták be.

tovább

Szemmel is vezérelhető lesz a Windows 10 2017.08.14.

A Microsoft egy olyan új funkción dolgozik a Windows 10-hez, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a szemeikkel vezérelhessék az operációs rendszert.

tovább

Szemléletváltás: ilyen csodálatos egy autistával nyaralni 2017.08.13.

Az egyik barátnőm révén ismertem meg Lacit, aki autista. Engem is meginvitált az egyik kedvenc helyére, a balatoni trófeás házba, ahol egy hétvégén át együtt nyaraltunk, azóta egy kicsit másképp szemlélem a világot.

tovább

Lehetek allergiás a klórra? 2017.08.12.

A vízparton, vagy strandolás után több okból is megjelenhetnek rajtunk fura bőrtünetek. Napallergia, érzékenység a fényvédőkrém egy összetevőjére, de a meleg is okozhat kiütéseket. Ha azonban a panaszaink rendszerint csak a mesterséges vizekben való fürdőzés után jelentkeznek, érdemes a klórra is gyanakodni...

tovább

Tompalátás (amblyopia) felnőttkorban - Mit tehetünk? 2017.08.11.

A tompalátás vagy amblyopia a lakosság 4-5 százalékát érinti. Mi az, amit felnőttkorban tehetünk, ha valamelyik szemünket nem tudjuk rendesen használni? A tompalátás akkor alakul ki, ha gyerekkorban nem megfelelően tudjuk, vagy nem megfelelően használjuk szemünket. Ennek leggyakoribb oka a kancsalság. A kancsal szem esetében a keletkezett kép a retinán nem az éleslátás helyére esik, ezért kettős látás alakul ki. 

tovább

Megírta a kormány az iskoláknak, mit árulhatnak a büfében 2017.08.10.

Levelet kaptak az iskolaigazgatók az Emberi Erőforrások Minisztériumától egy listával, hogy mit szabad, és mit tilos szeptembertől árulni az iskolák büféiben - erről tájékoztatta az MTI-t Rétvári Bence államtitkár. A levélben Rétvári szerint azt is megírták az iskoláknak, hogy milyen jogi következménnyel jár, ha egészségtelen termékeket árusítanak.

tovább

Magyar tudósok felfedezése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását 2017.08.09.

Áttörést ért el az Alzheimer-kórosoknál fellépő epilepszia diagnosztizálásában egy magyar kutatócsoport. Az epilepsziás működészavar korai kezelése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását, és hozzájárulhat a betegek életminőségének megőrzéséhez is – írja az MTI.

 

tovább