RSSHíreink

Keresés

Új népbetegség tarol - minden negyedik ember halálát okozza 2017.10.16.

Kétszer több ember veszti életét Európában trombózisban, mint mell és prosztatarákban és közlekedési balesetben együttvéve. Pénteken van a Trombózis Világnapja, a betegség tüneteiről, a genetikai hajlamról, a kezelésről az InfoRádió Pfliegler Györgyöt, a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság vezetőségének tagját kérdezte.

tovább

Jelentősen nőnek a vakok és gyengénlátók életfeltételeit javító támogatások 2017.10.16.

Jelentősen nőnek a vakok és gyengén látók életfeltételeinek javítását szolgáló támogatások - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Tatán, a fehér bot világnapja alkalmából.

tovább

Szókincsfejlesztő, beszédértési projektet indít hallássérülteknek a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért. 2017.10.15.

Ez a fajta kommunikációs fejlesztés a hallássérültek sikeres elhelyezkedését, foglalkoztatását és munkavállalását segíti.

tovább

Csökkenhet a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás 2017.10.14.

Jövő évtől 19,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás a parlamentnek benyújtott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint.

tovább

Száz számra akad szerethető munkahely Magyarországon 2017.10.13.

Már több mint 200 cég jelentkezett a Szerethető Munkahelyek Díjra, amelynek célja feltérképezni azokat a magyarországi munkahelyeket, ahol valóban jó dolgozni. Az eddig regisztráltak közül a legtöbb szerethető cég az IT- és a szolgáltató-szektorból került ki. Még 11 napig, október 22-ig pályázhatnak a maximum 250 főt foglalkoztató hazai vállalkozások, a legjobbak pedig egy évig viselhetik majd a Szerethető Munkahely címet és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. 

tovább

Táppénzre mehet egy olasz nő, hogy beteg kutyáját gondozza 2017.10.12.

Az illetékes olasz bíróság úgy döntött, a kutya betegsége "családi ok", ezért jár a táppénz.

tovább

Hülyére keresheted magad, ha ezeket a szakmákat választod 2017.10.11.

Nem mindig a diploma jelenti egyértelmű boldogulást az életben.

tovább

A nagy átverés show: tudja, mit adnak el önnek az élelmiszergyártók? 2017.10.10.

Frissföl, lapkasajt, rudacska és szójatej. Évek óta kaphatók a hazai boltokban az élelmiszerekre megszólalásig hasonlító dolgok, és sokan veszik is őket, pedig nem is feltétlenül olcsók. Megnéztük, mit kockáztatunk, ha ezeket fogyasztjuk.

tovább

Down-szindrómás gyerekek léptek kifutóra – galéria 2017.10.10.

Ritkán látni ennyi őszinte mosolyt, csillogó szemecskét a kifutón!

tovább

Mit esznek a magyarok, és miért? 2017.10.08.

A statisztikákból és felmérésekből viszonylag pontos képünk van róla, hogy mit esznek a magyarok reggelire, ebédre vagy vacsorára. Az egészséges étkezésről sokan úgy vélik, hogy ezt a luxust nem engedhetik meg maguknak. Valóban így volna?

tovább

159 óra túlórája volt, belehalt a túl sok munkába ez a fiatal nő 2017.10.07.

A 31 éves japán nő egyetlen hónap alatt 159 túlórát halmozott fel. A hétvégéket is szinte mindig a munkahelyén töltötte és általában esténként éjfélig robotolt.

tovább

A demencia jele lehet, ha nem ismered fel ezeket az illatokat 2017.10.06.

Mivel a gyógyíthatatlan betegség évtizedekig észrevétlen maradhat, a szagteszt fontos eleme lehet a korai diagnózisnak.

tovább

Szinetár Dóra nem kér a sajnálkozásból Down-szindrómás kisfia miatt 2017.10.05.

Csütörtök reggel bombaként robbant a hír, hogy a negyvenéves színésznő harmadik gyermeke Down-szindrómával született. Szinetár Dóra most saját közösségi oldalán is reagált a dologra és felhívta mindenki figyelmét, hogy nem kér a sajnálatból. Emellett azt is elárulta, hogy miért nem végeztette el a betegséget kiszűrő genetikai vizsgálatot.

tovább

Az oktatás és az okj szóra keresnek rá a legtöbben a Google Trends-ben 2017.10.04.

Tükrözi-e a HR és munkaerő-piaci trendeket a Google? A válasz: igen. Érdekes, hogy toronymagasan a képzésre keresnek rá a legtöbben a HR számára kulcsfogalmak közül. Messze túlteljesíti a toborzás, kiválasztás, megtartás tematikát. Az eloszlás az egész országban nagyjából egyenletes, legtöbben az okj-re, és az okj képzés kifejezésekre keresnek rá - derült ki a HR Portal Google Trends-felméréséből.

tovább

Azt hiszi, nevetséges a fizetés a hazai McDonald's-okban? No, akkor ezt nézze 2017.10.02.

Túlfizetve nincsenek a McDonald's dolgozói, de azért sok magyar kkv-nek össze kell szednie magát, ha versenyre kíván kelni az alkalmazottakért a gyorsétteremlánccal.

tovább