Száz éves a Siketek Sport KlubjaHír | 2012.06.04.

Siket sportolóink azt a fontos üzenetet sugározzák a társadalomnak, hogy érdemes minden élethelyzetben küzdeni – mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár május 25-én, a 100 éves a Siketek Sport Klubja (SSC) jubileumi rendezvényén.

Soltész Miklós köszöntőjében felidézte, amikor siket sportolókkal volt szerencséje találkozni lenyűgözte, hogy mennyire figyelmesek egymással a sorstársak. Mint mondta, ezzel nem csak a szűkebb siket közösség, hanem az egész társadalom számára fontos üzenetet közvetítenek ezek a sportolók.

Emlékeztetett, hogy amikor száz évvel ezelőtt a klubot megalapították, az első világháború előestéjén is azt sugározták a siket sportolók, hogy legyen bármilyen nehéz helyzetben az egyén, az ország, vagy akár egy egész kontinens, a reményt nem szabad feladni.

Az államtitkár arra bíztatta a sportolókat, hogy az elkövetkező években is közvetítsék ezt a reményt és iránymutatást az egész társadalomnak és tudatosítsák bennünk, hogy érdemes minden élethelyzetben küzdeni.

Fenyves Tamás a Siketek Sport Klubjának elnöke emlékeztetett, hogy az SSC volt Európában a harmadik egyesület, amelyet siketek alapítottak. Története során számos Európa-, világ- és olimpiai bajnokot adott a szervezet és ezzel öregbítette saját és hazánk hírnevét is. Az elnök reményének adott hangot, hogy a szervezet a jövőben is lehetőséget biztosít a siketek és nagyothallók számára, hogy sportolhassanak.

Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke ünnepi köszöntőjében döbbenetes élménynek nevezte, hogy ilyen múltra visszatekintő egyesületet köszönthetünk idei jubileuma alkalmából. Mint mondta, a száz év egyben azt is jelzi, hogy a siketek közössége nagyon hűséges és összetartó közösséget alkot.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KORMÁNY.HU