A lánglovagoknál járt a Hallássérültek Ajkai EgyesületeEsemény | 2012.06.01.

A Hallássérültek Ajkai Egyesülete 2012. május 8-án a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének Tűzoltó laktanyájába látogathatott el, ahol a jelenlevők megismerkedhettek a tűzoltók munkájával.

Dobrovits Norbert, Monostori Péter törzsőrmesterek és Milovánovics Milán őrmester előadók igen nagy szeretettel fogadták csapatukat. Elsőnek a híradó ügyeleti szobájába mentek. Itt az új ügyeleti pultot csodálták meg, amely számítógéppark felújítás alatt állt.

Elmondták, hogy az áramfejlesztőnek áramkimaradáskor vehetik igazán nagy hasznát, ha netán tűz keletkezne valahol, akkor is elérhető lehessen az állomás.

Tagjaiknak már ebben a helyiségben annyira megtetszett a tűzoltók munkája, hogy nyomban feltették a kérdésüket:

Siket, illetve nagyothalló személy lehet-e tűzoltó?  A válasz egyértelmű: - Nem! Ebben a szakmában nagyon fontos, alapvető a tökéletes hallás. „S nekünk, hallássérülteknek az álmainkat a realitásokhoz kell igazítani. Tisztában kell lennünk képességeinkkel, korlátainkkal!”

A siket illetve nagyothalló ember hogyan hívjon tűz esetén segítséget? Kihez és hová fordulhatnak a baj esetén?
A válasz: telefonon vagy akár szomszéd, barát segítségével, fel kell hívni a 105-ös telefonszámot. El kell mondani a pontos helyszínt és hogy mi a probléma forrása.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SINOSZ