Most már ők is könnyebben intézhetik ügyeiketHír | 2012.03.14.

Csaknem kilencmillió forintot költöttek túlnyomó részben uniós forrásból a budaörsi polgármesteri hivatal teljes körű akadálymentesítésére, így mostantól a mozgáskorlátozottakon kívül a más fogyatékkal élők is könnyebben intézhetik ügyeiket – közölte a város önkormányzata.

A projekt eredményeként az okmányirodát a vakok és gyengénlátók vezetősávok segítségével közelíthetik meg, a hallássérülteknek pedig hangosbemondó funkcióval bővítették az ügyfélhívó rendszert, és a lifteket is hasonló berendezéssel szerelték fel.

Átszerkesztették az épület tájékoztató tábláit és az ügyintézéshez használt nyomtatványokat, hogy a megértési nehézségekkel küzdők is könnyen eligazodhassanak, míg a földszinti illemhelyeket és nyílászáróit a kerekesszékeseknek megfelelő méretűre szélesítették. A kerekesszékkel közlekedőknek segít a központi információs pult részbeni megnyitása, az alacsonyan ülők így szemkontaktust teremthetnek a hivatal dolgozóival, ami szintén könnyíti egymás megértését – olvasható az önkormányzati közleményben.

Az akadálymentesítés összesen 8,8 millió forintba került, ennek mintegy 10 százaléka az önerő.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MNO