Kézenfogva egy színesebb világértEsemény | 2012.05.08.

A hazai zeneipar legkülönbözőbb stílust képviselő zenészei egy-egy idézettel kampányolnak a fogyatékossággal élő embertársaik nagyobb társadalmi megbecsüléséért. A gondolatok szép számmal gyűlnek, a velük díszített és saját kezűleg aláírt pólókat a KézenFogva Alapítvány május 16-án, a budapesti Műjégpályán mutatja be A világ színes kampány keretén belül.

Május 16-án Debrecen, Szeged, Pécs és Győr után a budapesti Műjégpályára érkezik a KézenFogva Alapítvány országjáró kamionja. Az Esélyegyenlőségi Napon a társadalom ép és fogyatékossággal élő tagjai találkozhatnak és tanulhatnak egymástól, mindamellett közös élményekkel gazdagodhatnak. A világ színes figyelemfelkeltő kampány célja, hogy minél többen álljanak meg egy pillanatra, és gondolkozzanak el azon, hogy a fogyatékossággal élő emberek mivel járulnak hozzá a társadalom egészéhez. A szervezők különféle játékokkal várják a Műjégpályára látogatókat, akik játékos formában bővíthetik ismereteiket a fogyatékosságról, valamint megtekinthetik a magyar hírességek által aláírt és idézetükkel gazdagított pólókat.

Ki hinné, hogy vezérelheti közös cél a gyerekdalok csillagait és egy kemény rappert! A KézenFogva Alapítvány megkísérelte a lehetetlent, és stílustól függetlenül összehozta a magyar zeneipar legkülönfélébb zenészeit A világ színes kampány keretén belül. A kezdeményezésben az alapítvány művészeket, közszereplőket kért fel arra, hogy értelmi fogyatékos fiatalok által készített pólókon osszák meg gondolataikat arról, hogy miért lesznek többek az ép emberek a fogyatékos emberek jelenlététől.

Az Alma Együttes az alapítvány nevéből kiindulva fogalmazta meg gondolatát: „Nincs Áldás veled, ha ökölben a kezed! Ha az Isten benned tükörbe néz, akkor kézben a kéz!" A világ színes, s ennek egyik legfőbb bizonyítéka, hogy a zenészek stílustól, mondanivalótól és a célzott korosztálytól függetlenül egy emberként álltak a KézenFogva Alapítvány kampánya mögé, hogy felhívják a társadalom figyelmét a fogyatékossággal élő embertársaik értékeire. „Mindenki azért született a bolygóra, mert van valami, amiben a legjobb" – hangzik Dopeman gondolata.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG