A látássérültek ingyen mehetnek a Kodály KözpontbaHír | 2012.10.06.

A látássérültek ingyenesen látogathatják a jövőben a Kodály Központ programjait. A Vakok és Gyengén-látók Baranya Megyei Egyesülete, a Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. között létrejött megállapodás értelmében az egyesület tagjai díjmentesen vehetnek részt a koncerteken, kísérőik pedig mérsékelt áron válthatnak szakmai jegyet.

"Fontosnak tartjuk, hogy a fogyatékkal élők minél könnyebben vehessenek részt a ZSÖK programjain" - indokolta a megállapodás létrejöttét Márta István. "Helyszíneinken kiemelt figyelmet fordítunk az akadálymentesített közlekedésre és az esélyegyenlőségre. Ennek keretében több hasonló programot is indítunk."

A ZSÖK esélyegyenlőségi programjának keretében a látássérült látogatók részére a Kodály Központ jobb oldalerkélyének 1., 2. és 3. sorában tartanak fent helyeket, előadásonként húsz fő részére.

Nemcsak a látássérültek koncertlátogatását segíti a szerződés: az egyesület a jövőben szorosan együttműködik a ZSÖK-kel Braille-írással készült tájékoztató és információs táblák készítésében és elhelyezésében a kulturális helyszíneken, kiállításokon. A jövőben várhatóan külön programfüzet is készül majd, elősegítve a vakok és gyengén-látók látogatási körülményeinek javítását.

A megállapodást szombat délelőtt 11 órakor írják alá a Kodály Központban, a "Zene a zenéért" a vakok és gyengén-látók megsegítésére koncert főpróbáján.

A Zeneszüret részét képező koncert október 1-én, 19 órakor kezdődik majd, kifejezetten látássérültek részére. A koncerten vezényel Bogányi Tibor, közreműködik a Bartó Béla Férfikar, a Bartók Béla Leánykar, a Mecsek Kórus és a Pécsi Kamarakórus. Műsoron lesz Ginastera: Variaciones Concertantes, Borogyin: Polovec táncok, Rachmanyinov: A holtak szigete és Alexander Radvilovich: Music for Soul Leaving című darabja

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PÉCSISTOP