Zsolt kerekes székből edzi a tanítványaitHír | 2013.07.20.

Madarat lehetne fogatni Kanyó Zsolttal (36), hiszen végre papírja lett arról, hogy nemcsak sportoló, de edző is. A kerekes székes fiatalember ezzel Magyarország első és egyetlen paraatléta-edzője.

Most már minden kerek: sportolóként és edzőként is világszinten képviselhetem hazánkat – kezdte Zsolt, aki jeles bizonyítvánnyal végzett a Budapesti Sportszövetség Uniójának képzésén.

Zsoltot korábban már bemutatták a Blikkben. A fiatalember léha életet élt, míg kilenc éve autóbalesetben elvesztette a barátját, ő maga pedig megbénult. Súlyos depresszióba esett, amelyből végül a gerelyhajítás mentette ki. A fiú sikert sikerre halmozott, ott volt a londoni paralimpián is. Most pedig már oktathat is.
– Ma csak négy magyar kerekes székes dobóatléta van. Büszkén mondhatom, hogy mindegyikük az én ösztönzésemre kezdett sportolni. És már a gyakorlatban is segíthetem őket – tervezgetett Zsolt.

Addig is gőzerővel folytatja a versenyzést.
– A sportnak köszönhetem, hogy élek, így tartozom a műfajnak és mestereimnek is azzal, hogy még sok szép eredményt zsebeljek be! Idén belépőt kaptam a júliusi lyoni világbajnokságra. Nagy a tét, hiszen egyetlen magyar férfi paraatlétaként képviselhetem Magyarországot és a váci Reménység Egyesületet – magyarázta a fiú. Zsolt álma, hogy újra olimpián szerepeljen.

– Nincs mese: ott kell lennem 2016-ban Rióban, és ha már akkora utat megteszek, illő lesz érmet is szerezni – kacsintott.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ