Zsarkó Csabi Gyurta Dani igaz barátja és kabalájaHír | 2014.08.16.

Széles Sándor úszócsapata, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániellel az élen idén a második három hetet töltötte Vásárhelyen. Legutóbb július 20-ától augusztus 11-éig a berlini Európa-bajnokság előtti utolsó edzőtábor helyszíne volt a város, ahol az évek során Dani egyik legjobb barátja a fejlődési rendellenességgel született Zsarkó Csaba lett.

– A barátság fokozatosan alakult ki Zsarkó Csabival – mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó, Gyurta Dániel. – Több éve jár a délutáni edzéseinkre, nézi, ahogyan úszunk, feltűnt a jelenléte, beszélgettünk, és az utóbbi időben az úszócsapat ebédjein is részt vesz.

Nem eszik, csak ott ül, érdeklődik, figyel, kérdez. Sokat jelent a jelenléte, a csapat, én és közte igazi, őszinte barátság alakult ki. Ami minden szempontból különleges, sok erőt és szeretetet kapunk tőle, és bízom benne, adunk is neki. Ha nem lenne ott valamelyik délutáni tréningen a vásárhelyi sportuszodában, strandon, már hiányozna, és aggódnánk, kérdeznénk, mi történhetett Csabival? Pontosan ismeri az edzésprogramot, a világért ki nem hagyna egy foglalkozást sem, büszke vagyok rá, hogy érte is úszhatok, hajthatok a világversenyeken – mondta Dani.

A fejlődési rendellenességgel született Csabika, aki mellesleg karatézik is, nemcsak nézi az úszókat, maga is jól úszik, és rendszeresen részt vesz versenyeken, melyeken érmeket is nyer – kedvence és neki is a legjobb száma a 200 mell –, és erre nemcsak ő, Gyurta Dani is büszke. A 200 méteres mellúszást azonban az idei, berlini kontinensviadalon pihenteti Gyurta, úgy döntött – edzőivel, Széles Sándorral, Virth Balázzsal és Kiss László szövetségi kapitánnyal egyetértésben –, hogy „csak" 50 és 100 m mellen, illetve a váltóban áll rajthoz.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: DELMAGYAR.HU