Zenével gyógyítják a világ bajaitHír | 2011.11.26.

November 13-án folytatódott a Nemadomfel Együttes példaértékű kezdeményezése. Idén a sérült emberek számára felépülő óbudai környezettudatos lakóotthonra gyűjtöttek a Jobb velünk a világ! koncerten. Az eseményen fellépett többek között Hobo és bandája, a Misztrál, az Ismerős Arcok, Krizbai Teca és a Nemadomfel Együttes.

„A Jobb velünk a világ! a Nemadomfel Együttessel karöltve zenével gyógyítja a világ bajait" - mondta Schmitt Pál a jótékonysági koncerten. A Magyarországon kivételes kezdeményezés évről évre mutat példát összefogásból. A Nemadomfel Együttes fogyatékos és hátrányos helyzetű tagjai azért lépnek színpadra, hogy más hátrányos helyzetben lévőknek segítsenek. „Mindig kell találni az ember életében egy célt. Fontos az összefogás, fontos a jó szándék!" - tette hozzá Papp Szabolcs a Nemadomfel Együttes szóvivője.

Az idei koncert célja ugyanaz volt, mint tavaly: egy olyan környezettudatos lakóotthon építése Óbudán, amely tíz fogyatékos személynek állandó, négy fő részére pedig átmeneti lakóhelyül szolgálhat. A harmadik kerület önkormányzata egy békásmegyeri telket térítésmentesen biztosított a várhatóan 2012 végére felépülő lakóotthon számára. Maga az építkezés körülbelül 150 millió forintba kerül, ennek egyharmadát szeretné a Nem Adom Fel Alapítvány önerőből megszerezni. Tavaly több mint 16 millió forint gyűlt össze a koncerten.

A koncertre nyolc budapesti kerület - Óbuda, Újbuda,  Terézváros, Kispest, Csepel, Ferencváros, Zugló és Kőbánya önkormányzata - és a fővárosi önkormányzat  vásárolt  jegyeket, melyeket a kerületek nagycsaládos vagy hátrányos helyzetű lakosainak ajánlottak fel.

Schmitt Pál feleségével együtt a megváltozott munkaképességű emberek által készített termékek vásárán is megjelent, s a koncertet megnyitó beszédében hangsúlyozta az esemény példaértékűségét. Felhívta a figyelmet arra, hogy sok esetben nem a valamiért nehezebben boldoguló embereknek vannak korlátai, hanem a világ korlátos körülöttünk. „Bontsuk le ezeket a korlátokat! Szabjuk a környezetet olyanra, hogy mindenkihez méltó legyen. Így mindazok, akik a zökkenőmentes élethez speciális segítségre szorulnak, ha hozzájutnak a konkrét segítséghez, azzal az önállóság esélyét kapják meg."

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG