Zárul az Élményalap program 2015-2016-os évadaHír | 2016.04.15.

Az évek óta zajló, 2015-ben országos hatókörűvé vált Élményalap program az NCTA támogatásával, 11 partnerszervezet közreműködésével, a Revita Alapítvány koordinálásában valósult meg. A program célja a fogyatékos emberek társadalmi integrációjának elősegítése, amely ép emberek által felajánlott, fogyatékos emberekkel közös programokon – élményeken – keresztül valósul meg. 

A 2015 július és 2016 április között több, mint 110 élmény került felajánlásra, és több, mint 800 fogyatékos ember vett részt a legkülönfélébb programokon az ország minden részében. A szélesebb tömeget vonzó koncertek, rendezvények, kiállítások mellett olyan különleges élmények is megvalósultak, mint a rallyautózás. Az ép emberek számára hétköznapi, de a fogyatékos emberek számára nehezen elérhető élmények is gazdára találtak, mint a masszázs, profi fodrász általi hajvágás, vagy a közös zenélés.

Fontos eredménynek tekinthető, hogy a megvalósító civil szervezetek mára már rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, amelyek biztosítják az élménygyűjtés és –megvalósítás hatékony kivitelezését. A szervezetek túlnyomó többsége a következő évadban is szívesen részt vesz a program megvalósításában – még akkor is, ha komolyabb finanszírozás nélkül, önkéntes alapon kell azt vállalnia. 

A program az NCTA projekt április végi lezárultával is folytatódik, és még mindig várnak gazdára élmények. A programról és az élményekről további információ érhető el a www.revitaalapitvany.hu/elmenyalap oldalon.