Zanardi érmet szerezne a 2012-es londoni paralimpiánHír | 2011.10.02.

Az egykori Forma-1-es pilóta, Alex Zanardi egy 2001-es CART szériás futamon szörnyű balesetet szenvedett, amely után amputálni kellett mindkét lábát. Zanardi műlábakkal versenyezve több éven keresztül indult a WTCC-ben (túraautó-világbajnokság), ahol futamokat is nyert. Az olasz jelenleg a maratoni táv szerelmese, amit egy speciális, háromkerekű, kézi hajtású szerkezettel teljesít, és nagy célja, hogy a jövő évi londoni paralimpián érmet szerezzen.

„A WTCC-ben versenyezni profi pilóták ellen, és futamokat nyerni - ezek nyilvánvalóan az egyik legszebb emlékek, amelyeket a szívemben kincsként őrzök, ám egy napon felfedeztem ezt a számomra új sportot. Elindultam a New York maratonon, és azóta mondhatni, függővé váltam. Amikor 2009-ben nem találtam igazán izgalmas programot a motorsportban, elhatároztam, hogy legalábbis egy ideig abbahagyom, és több időt szentelek ennek az új tevékenységnek, és úgy tűnik, megvalósíthatom az álmomat”- nyilatkozta az egykori Forma-1-es pilóta a BBC Sportnak. 

„A 2012-es londoni paralimpia lebeg a szemem előtt, és annyira csodálatos lenne majd egy napon beszélni az unokáimmal, és elmesélni nekik, hogy egy napon nagyapjuk Londonba ment és éremmel tért haza”- mondta lelkesen a jelenleg 44 éves Alex Zanardi.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: F1GP