Weisz Fannit Szóvivő Bálon jutalmaztákHír | 2012.02.25.

A Magyar Szóvivők Egyesülete, hiteles és kiegyensúlyozott, több évtizeden át folytatott munkájáért a Szóvivők Sajtónagydíjával tüntette ki Vujity Tvrtko újságírót, Pécs Jószolgálati Nagykövetét. Wesz Fannit, Pécs Arcát is megtiszteltetés érte.

A VIII. Szóvivő Bálon, a budapesti Marriott Szálloda dísztermében adták át a Szóvivők Sajtónagydíját, melyet a Magyar Szóvivők Egyesületének elnöksége titkos szavazással ítélt oda. A díj átvételekor Pécs Jószolgálati Nagykövete rendhagyó módon, először jelnyelven köszönte meg a díjat. Tvrtko azt mondta, szerette volna, ha a sokszor megkülönböztetett, és nem egyenrangúként kezelt Weisz Fanni ezúttal előnyben lenne.

A több száz jelenlévő nagy tapssal értékelte a gesztust. A díjazott- immár élő szóval- azt mondta: egész életében hétköznapi hősöket, az igazi civil példaképeket szeretné népszerűsíteni. Tvrtko megemlítette Pécset is, mint örök és legnagyobb szerelmét, amelyet egy életen át szeretne alázattal szolgálni.

A Magyar Szóvivők Egyesületének elnöksége úgy döntött, hogy Weisz Fannit, Pécs Város Arcát, az Afrikai-Magyar Egyesület szóvivőjét, esélyegyenlőségi aktivistát, eddigi munkája elismeréseként, a szóvivők testületének tiszteletbeli tagjának választják.

Pécs Város Arca jelnyelvi beszédében kijelentette: egész életében a megkülönböztetés ellen, az egyenjogúságért dolgozik majd.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PÉCSMA.HU