Visszaadja a látást egy új okosszemüvegHír | 2017.02.17.

Szerdán mutatta be legújabb termékét, az eSight 3 kamerás szemüveget az elektronikus szemüvegek gyártására szakosodott eSight Corporation. Az új látásjavító eszköz segítségével a gyengénlátók (azaz akik nem teljesen vakok, de a teljes látáshoz képest csak 10-33 százalékos látással bírnak) szinte teljesen visszanyerik a látás élményét, és ezzel alapvetően korlátozások nélkül élhetik életüket.

A súlyos látáscsökkenéssel élők a speciális szemüveg használatával szinte ugyanúgy érzékelhetik az őket körülvevő világot, mint látó társaik, ebből adódóan ugyanazokat a tevékenységeket, foglalkozásokat űzhetik mint a többi ember, kivéve az úszást és a járművezetést. Az eSight 3 egész nap viselhető elektronikus szemüveg jóval kisebb, könnyebb, kényelmesebb, mint a manapság kapható, bumfordi VR-szemüvegek.

A középrészre beépített, nagy érzékenységű, nagy felbontású kamera a környezet képét a szemek előtt lévő két OLED képernyőre vetíti. A késlekedés nélkül megjelenített színes videofeedet szoftveresen igazítja a felhasznaló szemeihez, aki egy kis távirányító segítségével finomhangolhatja, vagy akár nagyíthatja is az érzékelt képet. A beépített wifi és HDMI lehetővé teszi, hogy a szemüveg viselője képeket, videókat rögzítsen és oszthasson meg.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: INDEX.HU