Viselkedésterápiára épülő program a tartós munkanélküliek és megváltozott munkaképességűek számáraHír | 2012.10.22.

A programot a Regionális Szociális Forrásközpont dolgozta ki. A terápia idehaza már jól működik. Most egy közel 60 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően ezt a módszert szlovák szakemberek is megtanulhatják, és hazájukban alkalmazhatják. A két éves program nyitórendezvényét október 17-én tartották Szombathelyen.

A hátrányos helyzetű, tartós munkanélkülieknek nem csak a szakképesítés hiánya okoz elhelyezkedési nehézséget, hanem az is, hogy a két évet meghaladó állástalanság során olyan tévképzetek alakulnak ki bennük, hogy ők nem is képesek semmilyen munkát elvégezni. Ezeket a téveszméket segít eloszlatni az a viselkedésterápiára építő személyi tréning, amit a forrásközpont ír és olasz partnerekkel közösen dolgozott ki évekkel ezelőtt. A tréninget idehaza már akkreditálták, és eredményei is mutatkoznak.

Füzessy Józsefné - ügyvezető igazgató, Regionális Szociális Forrásközpont
"Ezek nagyon jelentős eredmények lesznek, hiszen be tudnak kapcsolódni képzésekbe, akár rögtön segítséggel a munkaerőpiacra tudnak kerülni, nagyon jelentős eredményei vannak ennek a tréningnek, ezt tapasztalják a kollégáink."

A mostani program keretében kilenc dunaszerdahelyi munkaügyi szakembert képeznek trénerré, hogy a módszert beépítsék a szlovák felnőttoktatási rendszerbe. Szükség van rá, mert a tartós munkanélküliség ott is problémát jelent.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SZOMBATHELY.HU