Videojátékkal kezelhető a diszlexia?Tanulmány | 2014.02.22.

Az akció-videojátékok segíthetnek a diszlexiás betegek kezelésében, amelyben a lakosság mintegy 5-10 százaléka szenved, s ami az olvasás, az írás és a helyesírás tanulási képességét nehezíti - állapította meg egy tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

A diszlexia egyik érzékelhető mellékhatása, hogy az érintett nehezen váltja figyelmét az audio és a vizuális jelek információfeldolgozása között, így egy kép nézése közben nehezen tud reagálni egy hirtelen kívülről érkező zajra vagy beszédre. 

Az új tanulmány keretében 34 résztvevő reakcióidejét tesztelték úgy, hogy arra kérték őket, minden egyes alkalommal nyomjanak meg egy gombot, amikor felvillan előttük egy kép vagy zajt hallanak, vagy a kettőt egyszerre. A kísérlet résztvevőinek fele egészséges, másik fele diszlexiás volt. 

Összességében arra lettek figyelmesek, hogy a betegségben szenvedőknek jelentősen megnőtt a reakcióidejük. Az eredmény arra biztatta a szerzőket, hogy megnézzék, videojátékokkal javítható-e a diszlexiások reakcióideje, hiszen ebben a virtuális világban gyorsan kell reagálni az eseményekre. A következőkben ennek eredményeit fogják értékelni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL