Versünnep jelnyelven - másodszorEsemény | 2012.04.25.

2012. április 2-án a SINOSZ színháztermében immár második alkalommal zajlott a VERSÜNNEP JELNYELVEN. A költészet napja alkalmából megrendezett irodalmi est idén a vidám versekre épült.

Juhászné Székely Hajnalka, az ERGO SUM jelszínház művészeti vezetője, az este házigazdája és megálmodója köszöntötte a termet megtöltő nézőközönséget, majd az első vendégelőadó: Vincze Tamás lépett a színpadra. Tukudides: A kutya és gazdája című rendkívül humoros költeményét mutatta be.

Ezt követően vidám versekből készített összeállítást játszottak el az ERGO SUM jelszínház tagjai, akik egy fonóban összegyűlve meséltek egymásnak, hogy a hideg téli estén gyorsabban teljen az idő. Heltai Jenő: Ballada a három patkányról című versét Sáfrány Margit nagyszerű előadásában, Romhányi József: Interjú a farkassal, aki állítólag megette Piroskát című művét pedig Filákovics Dijáná és Gergely József remek dialógusaként láthatta a nagyérdemű.

Az est különleges műsorszámaként Clayton Valli: Harmat a pókhálón című alkotását ASL - nemzetközi jelnyelven - és magyar jelnyelven egyaránt bemutatta Michelle Smith és Turóczy Erika.

Petőfi Sándor: Szeget szeggel című költeményét Nagy Gábor, Romhányi József: A róka és a holló – téma és variációk című műveit pedig Méri Bálintné, Balis Gabriella, Lőrincz József és Jancsek Zoltán adták elő.

Sáfrány Margit és Turóczy Erika Zelk Zoltán: A három nyúl című versét jelelték el fantasztikusan. A vidám összeállítást követően a Quimby: Most múlik pontosan szívhez szóló számát Sándor Judit adta elő jelnyelven. Az estét Romanek Péter Zalán meghívott előadó zárta Barbiros: A szél és a nap című tankölteményének bemutatásával.

A rendkívül tartalmas és szórakoztató program, bízunk benne, minél többekkel megszerettette és megismertette a költészet, a versek világát színvonalas jelnyelvi átiratok segítségével, és segített a jelnyelv népszerűsítésében is!

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SINOSZ