Végig akart menni kerekesszékkel az El Camino-n, így a barátja végigtoltaHír | 2014.08.16.

Justin Skeesuck 16 éves volt, amikor egy autóbaleset miatt kerekesszékbe kényszerült és ha ez még nem lett volna elég, egy autoimmun betegség szinte teljesen lebénította.

A most 38 éves Justin sosem hagyta, hogy fogyatékossága határozza meg a vágyait és az életét. Miközben az egyik ismeretterjesztő csatornán erről nézett műsort, csillapíthatatlan vágyat érzett, hogy Ő is megtegye Észak-Spanyolországban az El Camino zarándokutat. Teljesen fellelkesedve mesélt róla legjobb barátjának, Patrick Graynek. Azt mondta kíváncsi, hogy vajon kerekesszékkel megtudná-e tenni ezt a hatalmas utat. Patrick azonnali válasza: “megtudod, mert én tollak”!

Az előkészületeket követően, 2014.június 1-én vágtak neki a 800 km-es útnak, mely egy makk egészséges embernek is hatalmas megpróbáltatás! 35 napon keresztül tolta Justint barátja, majd július 12-én a végére értek.

Az út nem volt könnyű, de szerencsére sok idegen nyújtott segítséget nekik menet közben. 17 ember segített nekik 10 különböző országból. Egy filmes stáb végig követte őket, most éppen pénzt gyűjtenek, hogy a nyers filmből készülhessen egy igazi dokumentumfilm.

Justin és Patrick nem elégszik meg ezzel az úttal, sőt még csak most jöttek bele igazán! Már tervezik a következő útjukat egy afrikai szafarira, vagy egy búvárkodásra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL