Valóra vált a kerekesszékes diáklány álmaHír | 2013.12.09.

Több százan tapsoltak állva a halásztelki középiskola szalagavatóján annak a 20 éves diáknak, akinek október elején a Facebookon kerestek és találtak táncpartnert ismerősei. Sumits Niki álmát két BKV-sofőr, 13 ezer ember és két különleges tánccsoport váltotta valóra: a végzős középiskolás keringőzött. Kerekesszékkel.

„Erősnek érzem magam” – vágja rá gondolkodás nélkül Sumits Niki, amikor arról kérdezték, hogyan érzi magát most, hogy vége az egésznapos táncpróbáknak. Néhány nap telt el a halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ szalagavatója óta, ahol a 20 éves végzősnek állva tapsoltak a szülők, a tanárok és a diákok. „Még mindig sorra érkeznek az üzenetek a Facebookon, olyanok is gratulálnak, akikkel az elmúlt években csak néhány szót váltottam” – mondja a középiskolás, aki nyitott gerinccel születetett, több tucat műtéten van túl, mégis úgy döntött, hogy – kerekesszék ide vagy oda – táncolni fog a szalagavatóján.

Táncolt is. Keringővel kezdett, majd a kombitáncot űző Step and Roll Duóval és egy különleges tánccsoporttal, a 2012-ben alapított ParaDance Companyvel tért vissza a színpadra. „Ez minden munkát megért” – mondja Niki korábban BKV-sofőrként dolgozó táncpartnere, Marton László, aki több száz nézőt lepett meg azzal, hogy a diáklányt – kerekesszékkel együtt – ölbe kapta, úgy keringőzött tovább. Pedig egy hónapja még az alaplépésekkel sem volt tisztában.

Minden a Facebookon kezdődött

A különleges produkció története ugyanis egy nem mindennapi Facebook-poszttal kezdődött. „Keresek egy bevállalós kerekesszékes fiút, aki nem parázik egy 19 éves diáklánykától, és segítené az álmát megvalósítani úgy, hogy táncol vele a szalagavatóján” – október elején posztolta ki a Facebookra ezt a felhívást a szintén BKV-sofőrként dolgozó, mellette önkénteskedő Brandt Viktor, de arra alighanem ő sem számított, hogy néhány nap alatt több mint 13 ezren osztják majd meg a bejegyzést a közösségi oldalon, és hogy Sumits Nikinél – aki akkor még azt gondolta, partner híján ő nem táncolhat a szalagavatóján – sorra jelentkeznek majd a potenciális partnerjelöltek.

Tovább az eredeti cikkre és a videóra

Forrás: EDULINE