Vakvezető kutyának adták vissza a látásátHír | 2011.10.27.

Trinity, a labrador vakvezető kutya egy éve cukorbeteg lett, betegsége szövődményeként pedig szürke hályog keletkezett a szemén. A hajdúdorogi vakvezető kutyus látását Nyíregyházán, az Állatkórházban, egy humán szemészfőorvos, Dr. Czeglédi Miklós adta vissza.

A nem mindennapi történet Hajdúdorogban kezdődik, Trinity ugyanis ott vezeti vak gazdiját, Dr. Szabó Tamás urat. A majdnem kilenc éves labrador azonban cukorbeteg lett, betegségének szövődményeként ráadásul mindkét szemén szürke hályog keletkezett. Hogy ne vezessen vak világtalant, az ebet Nyíregyházán, az Állatkórházban megműtötték.

Dr Czeglédi Miklós szemészfőorvos, aki a beavatkozást végezte, portáluknak így nyilatkozott: – Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a megszokottól eltérően – ahol egy-egy műtétet alkalomadtán jó pár állatokon végzett beavatkozás előz meg – itt előbb voltak a humán kísérletek és a tökéletes műtétet végeztük már csak el a kutyákon. Viccet félre téve, nagy kihívás volt egy operációval – közvetve – visszaadni négy szem „látását”, hisz Trinity szürke hályoga gazdáját is korlátozta a mindennapokban.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MON.HU