Vakon a világbanHír | 2012.01.09.

Győrben a szolidaritás nagykövete. Orsós Zsolt vak paralimpikon a Kazinczy Ferenc Gimnázium diákjaival osztotta meg küzdelmes élete fejezeteit, örömeit és a sportban elért eredményeit. Zsolt 5 éves korában vesztette el mindkét szemére a látását, de töretlen életkedve erőt adhat társainak. A találkozó bizonyította, hogy sötét világban is lehet színesen élni.

Jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel várta az Európa - bajnok és világkupa győztes vak paralimpikon, Orsós Zsolt a fiatalokat, ide a Kazinczy Ferenc Gimnáziumba. A szolidaritás nagykövete 5 éves korában, szürkehályog miatt veszítette el látását, de mint mondja ettől függetlenül is komplex életet él. A 31 éves sportoló a fogyatékos emberek mindennapjairól, a tanulásról, és a kihívásokkal teli életéről is beszélt, de elárulta azt is, hogy szintén vak testvérével óriási sikereket értek el a sportéletben.

A találkozó különlegessége volt továbbá, hogy az osztályba is jár egy gyengénlátó tanuló, akinek szintén sok erőt adhatott a keddi beszélgetés. Zsolt egy kis játékba is bevonta a Kazinczysokat, a beszélgetés után ugyanis csörgőlabdázni hívta a fiatalokat a tornaterembe.

Tovább az eredeti cikkre és a videóra

Forrás: REVITATV.HU