Vakok és látók együtt bicikliztek a VárosligetbenHír | 2011.06.21.

Az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány több mint tíz éve dolgozik a vak és a gyengénlátó emberek társadalmi integrációjáért, esélyegyenlőségük megvalósulásáért. Céljai népszerűsítéséért május 14-én Tandem nap" elnevezéssel szabadidős programot szervezett a Városligetben lévő Vakok Kertjében.

Az alapítvány szlogenje: „tegyük láthatóvá a világot". Ez azt jelenti, hogy az informatika vívmányaival szeretnék segíteni a látássérült emberek képzését, munkavállalását, szabadidejük hasznos eltöltését. A Fővárosi Önkormányzat támogatásával megvalósult Tandem nap érdekessége volt, hogy informatikai cégek vezetői és munkatársai, valamint látássérült informatikusok találkoztak, cseréltek eszmét, és egy közös tandem-kerékpározás során, egymásra figyelve, együtt küzdöttek egy „közös célért". Természetesen a különféle sajtóorgánumok is képviseltették magukat a látványos és hangulatos szabadidős programon.

A rendezvényt Szuhaj Mihály, az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a tandem-kerékpározás csak a legkisebb alapegysége a látók és a látássérültek együttműködési lehetőségének. napjainkban már számos területen, így az informatika világában is bővíthető az együttműködés, köszönhetően a speciális vakügyi képernyőolvasó- és nagyító programoknak és egyéb vívmányoknak.

Tovább a cikkre

Forrás: ESÉLYKERT.HU