Vakok, gyengénlátók és mozgássérültek ismerkedtek az új SkodávalHír | Esemény | 2013.09.30.

Látássérültek és mozgáskorlátozottak ismerkedtek pénteken az új Skoda villamos egyik prototípusával, az MVK Zrt. telephelyén. Az esemény célja az volt, hogy a segítséggel élők a szerelvénnyel kapcsolatos véleményeit és tapasztalatait is megismerje a közlekedési cég, illetve rajta keresztül a projektigazgatóság valamint a gyártó.

Az MVK Zrt. telephelyén Hajdu Zita operatív, és Szórád Róbert üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgató fogadta a Látás-Mód Alapítány és a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének képviselőit – kerekesszékesek, mozgássérültek, vakok- és gyengénlátók érkeztek kipróbálni még nem „éles” körülmények között az új Skoda villamost.
Szórád Róbert üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgató elmondta, a látogatást a Látás-Mód Alapítvány kezdeményezte, nekik az volt a kérésük, hogy biztosítson a cég egy olyan alkalmat, amikor még nyugodt körülmények között megismerkedhetnek Miskolc új villamosával.

– Természetesen örömmel vettük a megkeresést, sőt, a lehetőséget felkínáltuk a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének is, akik azonnal jelezték részvételüket az eseményen. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. kiemelt figyelmet fordít, és lehetőség szerint minden segítséget megad a fogyatékkal élő utasoknak az utazás zavartalan lebonyolításához. Tapasztalatokat, észrevételeket vártunk a szervezetek tagjaitól, szeretnénk, ha azokat a további szerelvények gyártásakor figyelembe vennék. Bízunk benne, hogy a látogatást követően látássérültek és mozgáskorlátozottak így nagyobb biztonsággal tudják majd igénybe venni az új villamosokat mindennapi utazásaik során – mondta Szórád Róbert.

Ismeretes, a Zöld Nyíl villamos projekt keretében még 29 új Skoda villamos érkezik Miskolcra – kettő már városunkban teljesíti tesztköreit. Miskolc új villamosa iránt továbbra is igen nagy az érdeklődés, ezért hirdette meg az MVK Zrt a nyár folyamán és szeptember hónapban is csoportok számára az új miskolci Skoda villamos megismerésének lehetőségét.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ