Vakok és gyengénlátók százai kapnak segítő szoftvert, diktafontHír | 2013.12.15.

Összesen 515 látássérült fiatal és felnőtt kap szoftver- és digitálisdiktafon-adományt az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány jóvoltából. A képernyőolvasó és nagyító programok új licenceinek és frissítéseinek, valamint a digitális diktafonoknak és a mikrofonos fejhallgatóknak az összértéke 59 millió forint.

 

Ezek az eszközök nélkülözhetetlen segítségnek számítanak a vakok és gyengénlátók számára a tanulásban, a munkavállalásban és a mindennapi életvitel megkönnyítésében.

A kedvezményezettek közül negyvenen ma a Vakok Általános Iskolájában tartott adományozási ünnepségen vették át az adományt. Ez alkalommal az alapítvány által működtetett „Lapról hangra” közösségi összefogás legaktívabb önkéntesei külön elismerésben részesültek. Ők azok a felolvasók, akik egész évben újságcikkekkel örvendeztették meg a weboldal több, mint 500 látássérült olvasóját.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány küldetése, hogy képernyőolvasó és nagyító szoftverek és speciális hardvereszközök adományozásával megkönnyítse a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait. A szoftverek segítségével a vakok és gyengénlátók is használni tudják a számítógépet a tanulás, a munkavégzés, az információszerzés közben. A számítógép-használattal megsokszorozódnak esélyeik arra, hogy a kisebb-nagyobb közösségek tevékeny, a saját életüket és másokét is formáló tagjai legyenek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: INFOVILÁG