Vak motoros a HungaroringenHír | 2012.11.24.

Minden bizonnyal sikeres lesz az a Guinness-rekordkísérlet, amelyre a hétvégén került sor a mogyoródi aszfaltcsíkon. Karvai Sándor, az autóvezetésbe már korábban belekóstoló fiatalember most motoron mutatta meg, hogy bizalomra, összefogásra és kölcsönös segítségre alapozva egy vak ember is képes lehet körbemotorozni a több mint négy kilométeres versenypályán.

Karvai Sándort, Borsi Gergő segítette egy másik motor nyergéből. Az Autogram című tévéműsor egyik műsorvezetője egy Honda Hornet nyergéből irányította rádión át társát, aki egy Honda CBR 600-ast sportgépet vezetett. Karvai Sándor motorkerékpárja teljes mértékben széria volt, még az alapjáratot sem csavarták feljebb rajta, hogy elinduláskor és haladás közben ne kelljen gázt adnia motorosnak.

Gondot okozott a hideg

A vak férfi haladt elöl, rádión tartották a kapcsolatot a többszörös magyar ralibajnokkal, de a hideg, 5,5 fokos időben a sisakok párásodni kezdtek belülről.

Karvainál ez értelemszerűen nem okozott problémát, de segítőjének fel kellett nyitnia a sisakplexit és a menetszél annyira zavarta a kapcsolattartást, hogy társa időnként alig vagy egyáltalán nem hallotta az instrukciókat a mikrofonból.

Mindkét féltől rettenetes koncentrációt igényelt végig a pálya középvonalához igazodva motorozni, hogy legyen tér korrigálni, ha bármi gond adódik. Végül 4400 métert tettek meg együtt a 4381,08 méteres pályán.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: VEZESS.HU