Utódját keresi a lebénult szépségHír | 2014.03.22.

Néhány hónappal azelőtt, hogy Vasas Vanda (21) megnyerte a kerekes székes szépségversenyt, hírből sem tudta, milyen mozgássérültnek lenni.

A lány élete egy pillanat alatt megváltozott, amikor autóbalesetet szenvedett. Hetekkel később pedig újra nagyot fordult vele a világ. Talán senki más nem tudta volna utánacsinálni, de nem sokkal azután, hogy felépült sérüléseiből, fejére helyezték a legszebbnek járó koronát a Miss Colours versenyen. A címet a hét végén adja majd tovább az idei királynőnek.

Vandáék 2012. október 9-én szenvedtek balesetet Miskolcon. A kocsi hátsó ülésén aludt, amikor nekirohantak egy villanyoszlopnak. A lány gerincvelője sérült meg, többé nem tudott lábra állni. Talán ő maga sem tudja, honnan volt annyi ereje, hogy ne csak ne omoljon össze, de új terveket kezdjen szőni. Persze biztosan az is segített neki, hogy – épp a balesetnek köszönhetően – rátalált a szerelem.

A rehabilitációs intézetben ismerkedett meg barátjával egy hónappal a karambol után, kedvese ápolóként dolgozik. Azóta is együtt vannak.

– Havonta 4-5 alkalommal tudunk találkozni, bár most a verseny miatt sokat jártam Budapestre, így több időnk jutott egymásra – újságolta a lány. Korábban ő is megpróbálta a fővárosi életet, de drágának találta, és a szülei is hiányoztak. Ezért Vanda visszaköltözött Balkányra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ