Utazás Parkinzóniában: egy Parkinson-beteg naplójaHír | 2015.09.09.

Az 58 éves életkor és a 18 éves Parkinsonos megpróbáltatások dacára Fehér György még hisz a csodában.

Utazás Parkinzóniában - ezzel a nem mindennapi olvasmányt sejtető címmel látta meg a napvilágot a 18 éve Parkinson-kóros Fehér György rokkant-nyugdíjas újságíró új könyve, mely tényszerűen, csipetnyi humorral és rendkívüli öniróniával tárja fel az 58 éves szerző betegségének hiteles történetét.

A villamosmérnökből újságíróvá vált szerző tárgyilagosan fogalmazva, lapról-lapra egyre inkább pőrére vetkőzve mutatja be a saját és családja mindennapi életét megnyomorító betegsége közel két évtizedes és még korántsem befejezett történetét.

A szerző a 18 év alatt, minden, a Parkinson-kór ellen ma alkalmazott gyógyszeres és más, például mágnes-terápiás (rTMS) kezelésen, valamint (agy)műtéti eljáráson átesett. Az utóbbi szűk két évben a 88 kilóról 68 kilóra fogyott, de még messze nem csont és bőr testébe ezen időszak alatt a Duodopa-technológia révén jár „hálni" a lélek.

A gyógyszerpumpa minden reggeli újraindításához azonban a lelkierő kevés! Szüksége van tehát egy állandó, ha esik, ha fúj- műszakban, sem szabadságot, sem pedig betegállományt nem ismerő segítségre, aki nem (is lehet) más, mint a kezdetektől mind a mai napig mellette álló, és emberfeletti munkát végző felesége!

A szerzőnek a18 év alatt bőven volt ideje – ki másén, mint a saját bőrén – tanulmányozni és megtapasztalni a közel kétszáz éves, rendkívül alattomos kór legelvetemültebb fortélyait is.

Teljesen tiszta tudattal tudja, és a napnál is világosabban látja, hogy őt már csak a csoda mentheti meg. Az 58 éves életkor és a 18 éves Parkinsonos megpróbáltatások dacára Fehér György még hisz a csodában.

Az égi és/ vagy földi eredetű, esetleg minden mindegy alapon akár a pokol mélységesen mély és forró bugyrából feltörő csodára azért van oly’ nagyon szüksége, mert fel kell(ene) nevelnie a most 16 éves lányát!

Egy, a könyve megjelenése előtt „Éjfél körül jön a légszomj és a halálfélelem" címmel vele készített interjút a rá jellemző habitusából fakadó szavakkal így fejezett be: „Hiszem, hogy most már tényleg felfedezi valaki a Parkinson-kór igazi ellenszerét és a közel kétszáz éves betegség 2017-ben, a bicentenáriuma alkalmából oda kerül, ahová való – a szemétbe!"

Tovább a teljes cikkre

Forrás: WEBORVOS