Utálja az esős időjárást? Rossz a kedve tőle? Ezek a trükkök segítenekSzakmai cikk | 2016.10.09.

Az évszakváltások, és a rossz időjárás a hangulatunkra negatívan hat, de a pszichológusok szerint ezt könnyen elkerülhetjük.

Biológusok és pszichológusok sora erősítette már meg, hogy az évszakváltozás, valamint a hideg és/vagy esős időjárás negatív hatások sorával jár az emberek gondolataira és szervezetére. Ilyenkor kevésbé érezzük magunkat energikusnak; nem igényeljünk annyira a társaságot, mint egyébként; kevésbé érdeklődünk olyan dolgok iránt, amelyek egyébként lázba hoznak minket; kívánjuk a szénhidráttal teli ételeket; és ami végképp elrontja a napunkat: alvászavarral is küzdünk ilyenkor.

A Huffington Post épp ezért kérdezett meg pszichlógusokat, hogy milyen trükkökkel lehet a rossz idő kedvezőtlen hatásait ellensúlyozni. A következő, egyszerűen megvalósítható tippeket javasolták, hogy olyan jó kedvünk legyen, mint például nyáron.

1, Kezdjük a napot egy kis sétával a szabadban.

2, A sétáláson felül iktassuk életünkbe a rendszeres testmozgást, ami mellett 19 tudományos érvet is fel lehet sorakoztatni.

3, Étkezéskor figyeljünk a következők fogyasztására: gyümölcsök, zöldségek, omega 3-zsírsavakban és fehérjében gazdag ételek, valamint bőséges folyadékbevitel.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HVG.HU