Ünnepi akciókkal csábít a Segítő VásárEsemény | 2011.12.13.

A karácsony közeledtével idén újra megrendezik a Segítő Vásárt a Millenáris Teátrumban december 17-én és 18-án. A rendezvény célja erősíteni a megváltozott képességűek által készített termékek jó hírét, s társadalmi beilleszkedésük elősegítését. A programokat Weisz Fanni szépségkirálynő és a Guinness rekorder vak motoros Karvai Sándor is színesíti. A NEFMI részéről Orsós Zsolt, a szolidaritás nagykövete szólal fel.

Sztereotípiaként van jelen a köztudatban, hogy ha valaki megváltozott képességű, akkor kevesebbet ér a munkája. Ennek cáfolására rendezik meg második alkalommal a Segítő Vásárt. „A vásáron való részvétünkkel mindenekelőtt azt az üzenetet szeretnénk átadni a társadalomnak, hogy legyünk sokkal befogadóbbak fogyatékos embertársaink irányába, míg az érintetteket meg szeretnénk erősíteni munkájuk fontosságában" – mondta el Kiss Sándor, a SZEFO Zrt. vezérigazgatója a Közelkép Hírügynökségnek.

A felvonultatott cégek – mint a Főkefe Nonprofit Kft., a Kézmű Nonprofit Kft., a ERFO Nonprofit Kft. és a Szegedi SZEFO Zrt – változó arányban foglalkoztatnak megváltozott képességű munkaerőt. A Főkef Nonprofit Kft-nél dolgoznak a legtöbben, 3800-an, míg a SZEFO Zrt-nél a legkevesebben - de még így sem kevesen - 520-an. A foglalkoztatottaknak nem csak a fizikai munkafolyamatokban van lehetőségük tevékenykedni, hanem a szellemi állomány palettáját is szélesítik. „A társaság működése csoportmunka, és nem az egészségi állapot határozza meg a munkakört, hanem a szakmai végzettség, képesség, és készség. Példaként hadd említsem meg, hogy a termelésirányító saját fejlesztésű célszoftverünk megalkotója születése óta vak rendszergazda munkatársunk, Hegedűs István" – tette hozzá Kiss Sándor. A kreativitást igénylő feladatok elvégzésére Janusch Zsuzsa, a Kézmű Nonprofit Kft. kereskedelmi vezetője elmondta, hogy külön kreatív fejlesztési csoportot működtetnek, melynek folyamataiból a megváltozott munkaképességüek is ugyanúgy kiveszik a részüket.

A sikeres üzletet a biztos megrendelői kör, valamint a értékesítési pontok garantálják. Ezekből is szép számmal bővelkednek a fent említett cégek, mind belföldön, mind külföldön. Az ERFO Nonprofit Kft. referenciái közé sorolhatja a Magyar Telekomot, a Heavy Tools-t, a Budmil-t, míg a SZEFO Zrt. a Chance márkájú saját aktuális modelljeit a Roland Divatház forgalmazza. Megrendelőiken belül meghatározó még az olaszországi Paul&Shark márka tulajdonosa, amely ebben az évben 170 ezer darabos megrendelési volumenével 750 millió forintos árbevételt eredményezett. A Kézmű Nonprofit Kft-nek is sikerült multihoz bekerülnie, így termékeiktől az Ikea polcai roskadoznak. A Főkefe Nonprofit Kft. kefe- és seprűtermékeinek értékesítésében pedig partnerül szolgál többek közt az OBI és a Baumax. 

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG