Uniós támogatás a hallássérült gyerekeknekHír | 2012.10.06.

Európai Uniós pályázat megvalósításába kezdett a dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon. A 2012-13-as tanévben a hallássérült gyermekek integrációját segítik elő.

A TÁMOP-3.1.6-os pályázat címe a „Hallássérült gyerekek inkluzív oktatásának támogatására létrejövő szakmaközi együttműködések – szakmai eszközfelhasználói fejlesztések megvalósítása" – mondta Köntösné Lőrincz Eszter projektmenedzser. – A pályázat célja a hallássérült gyerekek integrációjának elősegítése, az ehhez szükséges eszközök beszerzése, és a hátrányos helyzetű hallássérült gyermekek életminőségének a javítása.

A 2014. március végéig tartó projektet az Európai Unió az Új Széchenyi Terv keretein belül 40 millió forinttal támogatta. Az idei tanévtől induló program nyitórendezvénye október 1-én volt a Rákospatak utcai intézmény dísztermében. A rendezvényen az önkormányzatot dr. Ferdinandy István alpolgármester képviselte, aki szerint a pályázat legnagyobb előnye, hogy olyan gyerekek beilleszkedését segíti elő, akik valóban alkalmasnak bizonyulnak a normál oktatási intézményekbe történő integrációra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ZUGLÓI LAPOK