Ülve kánkánozniHír | 2012.12.26.

Egy sötét budapesti utcában álló épületből kacagás és jókedv zaja szűrődik ki. Itt próbál a Gördülő Tánccsoport, melynek tagjai kerekesszékben ülve varázsolják színpadra a különféle koreográfiákat. Az alapítványról a tagok meséltek.

„Tizenhárom évvel ezelőtt alakultunk meg, két évvel később lettünk alapítvány. Én ennek élek, szervezem a fellépéseket, pályázatokat írok, lebonyolítom a próbákat, kitalálom a koreográfiákat.” – meséli Sárai Rita, az alapítvány titkára és a tánccsoport művészeti vezetője.

Mivel ennek a táncnak korábban nem volt múltja Magyarországon, a kezdetekben számos nehézségbe ütköztek az alapítók.
„Annak idején volt egy nyugati minta előttünk, ahol épek táncoltak kerekesszékesekkel, ezt nevezik kombi- dance-nek. Ám az első órán kiderült, hogy ez nem fog működni. Nem tudtuk, hogy mit kell csinálni. Néztük egymást a táncteremben a versenytáncosokkal, de nem tudtuk, mit kezdjünk egymással. Kudarcba fulladt az első óránk. De ha már megalakultunk, szerettük volna komolyan venni a táncot, ezért a legközelebbi próbára már én vittem a koreográfiát. Azóta töretlen a karrierünk.”- mondja Rita. A tánccsoport ma már több mint három órás műsort tudhat magáénak, melyben megtalálható a modern tánc, a kánkán, a néptánc, de még a keringő is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ