Újraindulhat a látássérültek rehabilitációjaHír | 2012.04.05.

A szociális államtitkárság kiírta a pályázatot a látássérültek rehabilitációs központjainak működtetésére.

Megjelent a látássérültek rehabilitációs központjainak működtetésére kiírt pályázati felhívás - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szociális államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: tavalyhoz hasonlóan idén is lehetőség lesz arra, hogy a civil szervezetek a látássérülteknek szóló regionális hatáskörű szolgáltatások működtetésére támogatást igényeljenek.

A Nefmi Elemi rehabilitációs szolgáltatások biztosítása látássérült személyek számára címmel írta ki a pályázatot, lebonyolításával a Vakok Állami Intézetét bízta meg.

A pályázatok benyújtásának határideje április 30.; most péntekre a pályázók minél részletesebb tájékoztatásához a vakok intézete információs napot is szervez - írta az államtitkárság.

Február közepén a Szempont Alapítvány azt közölte, hogy a hónap elején megszűnt náluk a felnőtt látássérülteket ellátó rehabilitáció, mivel a Nefmi késik az új pályázat kiírásával.

A rehabilitáció újraindulása mindaddig bizonytalan, amíg a Nefmi az erre a területre szánt összegről ki nem írja a pályázatot - tették hozzá.

Az MTI megkeresésére a Nefmi szociális államtitkársága kedden úgy reagált: a kormány a látássérültek elemi rehabilitációjára az idén 142 millió forintot fordít. A pályázati dokumentáció már elkészült, hamarosan kiírják a pályázatot az elemi rehabilitációs központok működtetésére. A látássérültek ellátása viszont addig is biztosított a Vakok Állami Intézetében - szögezte le az államtitkárság.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU