Újrafestett valóság: a fogyatékkal élők a művészetben is aktívakEsemény | 2013.09.30.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete és a Poli-Farbe festékgyár a tavalyi nagy sikerre való tekintettel úgy döntött, hogy idén ősszel országjáró körútra indul az Újrafestett valóság – Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című tárlat. Az első állomás a váci Rubra Art Lounge galéria, ahol már megtekinthetők az elkészült műalkotások.

Az esélyegyenlőségi tárlat műveit a fogyatékossággal élő és ép kortárs képzőművészek egy helyen alkották, s az elkészült festményeket ugyanott mutatták be a 2012 őszén: a Magyar Nemzeti Galériában. A kiállítás folytatásaként 2013. szeptember 25. és október 30. között a váci Rubra Art Lounge galéria nyitott teret az alkotásoknak.

A kiállítást Fülöp Attila, család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki méltatta a közös összefogás erejét, amelynek köszönhetően folyatódik a mozgáskorlátozott és ép kortárs művészek kiállítása közös értékeink mentén. Hozzátette: példa nélküli, ahogy a mozgássérült és az ép alkotók egy térben dolgoztak egymást segítve, inspirálva. Mivel a kiállítás nagy sikert aratott a látogatók körében, az államtitkárság is üdvözölte a folytatást.

Fördős Attila, Vác polgármestere a nyitóünnepségen hangsúlyozta: megtiszteltetésnek érzi, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében szervezett tárlat városukban folytatódik, és bízik abban, hogy fő üzenete, egymás elfogadása minél szélesebb körben eljut az emberekhez.

A kiállítás a Poli-Farbe magyar festék- és vakolatgyár támogatásával valósult meg. Segítségükkel az alkotók nem csupán művészfestékkel, hanem fal- és zománcfestékkel is alkottak vásznon és farost lemezen. Szabó Antal, ügyvezető igazgató a váci megnyitón elmondta: „Az, hogy az Újrafestett valóság című kiállítás folytatódhat, bizonyítéka annak, hogy valódi értéket sikerült teremtenünk. Ezt a tárlatot kreatív emberek együtt hozták létre, függetlenül attól, hogy ép vagy fogyatékkal élő művészekről van szó, nagyszerű alkotásaik festik újra a valóságot.”

A kiállítás megtekinthető:

2013. szeptember 25-től október 30-ig a Rubra Art Lounge galériában.
Cím: 2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 52. (Vörös ház)

A belépés díjtalan.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL