Újra rátalál a rákos nőkre a szépség és méltóságHír | 2014.06.13.

A CsillámVilág Body Art Kft – vezető magyar testfestékeket forgalmazó és oktatással foglalkozó cég és a hazai legnagyobb online Henna enciklopédia, a hennalap.com összefogtak, hogy festett henna-koronákkal támogassák életük nehéz időszakában a rákos betegeket.

A rák elleni küzdelemnek gyakran része a fájdalmas kemoterápia, ennek egyik következménye, a hajhullás pedig folyamatosan emlékezteti a beteget a halandóságra, az élet végességére.

A hajkorona elvesztése különösen nehéz lehet a hölgyek számára, mert ez a testrész a nőiesség és az erő szimbóluma is, illetve mert a haj hiánya a külvilág számára is feltárja, hogy milyen küzdelem van jelen életükben.

A CsillámVilág művészei részletgazdag, indiai motívumokat tartalmazó koronákat festenek a betegek fejbőrére.

A betegek ahelyett, hogy sálakkal, parókával, kendővel rejtenék el fejbőrüket, büszkén, szabadon viselik a mintát. Sok beteg számára ez a fajta felvállalás része lesz az érzelmi és fizikai gyógyulás folyamatának.

Vannak már kutatási eredmények a rákos betegek hennával történő kezelésével kapcsolatban, de ezek a kutatások még nagyon korai szakaszukban tartanak, így keveset tudnak a hennás testfestés valós gyógyhatásáról. “A hennás bőrfestés inkább a lelki gyógyhatásról szól, mint a fizikairól. A betegek nehéz időszakon mennek át, ami érzelmileg is megterhelő, és kihívásokkal jár. Mi ezzel a kis esztétikailag-érzelmileg feltöltő lehetőséggel mutatunk egy lehetséges utat számukra.” – mondja Soós Krisztina, a CsillámVilág oktatója, ügyvezetője. “Összhangban cégünk mottójával: ‘Csalj mosolyt az arcukra!’ próbálunk örömet hozni mindennapjaikba.”

A cég ingyen ajánlja fel ezt a szolgáltatást négyhavonta egyszer, előre meghirdetett időpontokban. Az esemény neve: ‘Remény és szépség napja’

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL