Újra megnyitotta kapuit az állatpark a fogyatékkal élők előttHír | 2012.09.25.

Az idei évben is megnyitotta kapuit az állatpark a fogyatékkal élők előtt. 2500 sérült gyermek és felnőtt érkezett a szabadtéri programra a térségből és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Az állatkerti séta nemcsak a fogyatékkal élők számára, de gondozóik és hozzátartozóik számára is kikapcsolódást jelentett.

Az újfehértói Pacsirta zenekar köszöntötte az állatpark előtt gyülekező csaknem 2500 fogyatékkal élő embert, akik előtt a park minden év őszén megnyitja kapuit.

Az állatkerti séta kikapcsolódást jelent mind a hozzátartozóknak, mind a családtagoknak, a fogyatékkal élők számára pedig óriási élmény. Az idei évben nemcsak a megyéből, de Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkeztek sérült emberek. Már több mint egy évtizedes hagyománya van annak, hogy az állatpark megnyitja kapuit a fogyatékkal élők előtt, de az idei évben már nemcsak őket, hanem a nehéz körülmények között élő gyerekeket is várták Sóstón.

Soha ennyien nem vettek részt az állatkerti sétán, mint az idei évben, amely jelzi, hogy egyre népszerűbb az őszi szabadtéri rendezvény, és talán egyre nyitottabb is a társadalom a másságra.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NYÍREGYHÁZA.HU