Újdonságokkal készül az Ability Park az idei Sziget FesztiválraEsemény | 2012.07.21.

Augusztusban kezdődik Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, a Sziget, ahol idén a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a hazai közönség visszacsábítására. A fogyatékos emberek világát emberien bemutató Ability Park hatalmas labirintussal, interaktív játékokkal és számos újdonsággal érkezik a 20 éves jubileumát ünneplő fesztiválra.

Az idén 20 éves Szigeten teljesen új formában jelenik meg az Ability Park, amely évek óta állandó program az óbudai fesztiválon. Baksa László, az Ability Park szakmai igazgatója a Közelképnek elmondta, hogy az eddig megszokott nagy, kerekesszékes pályán kívül két új helyszínnel készülnek a Szigetre. „Létre fogunk hozni egy kiterjedt labirintust, amelyben különböző fogyatékosságokkal kapcsolatos interaktív játékokat helyezünk el, és felépítünk egy Csodavárost is, ahol az értelmi fogyatékosok élethelyzetéről informáljuk az érdeklődőket."

A Közelkép úgy tudja, az Ability Park vállalta, hogy a fesztivál időtartama alatt különböző szolgáltatásokkal segíti a fogyatékkal élő látogatókat. „Személyi kíséretet biztosítunk a látássérültek és a vakok számára az adott program helyszínéig és vissza, ha igényüket 24 órával a program előtt jelzik. A kerekesszékkel közlekedőknek lesz lehetőségük kerekesszék kölcsönzésre- és javíttatásra, de minden nap délután kettőtől hajnal kettőig igénybe vehetik a szállítószolgálatot is" – mondta el Baksa László, aki hozzátette, hogy a fogyatékkal élő táborozóknak kempinget állítanak föl, és akadálymentes zuhanyzóval is készülnek.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG