Újabb ösztöndíjak a fogyatékossággal élő diákoknakHír | 2014.05.06.

A tervek szerint újabb fogyatékkal élő hallgatók dolgozhatnak majd a minisztériumokban - tudta meg a Magyar Nemzet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.

A korábbi pályázat eredményesen zárult, jelenleg húsz fogyatékkal élő fiatal dolgozik ösztöndíjjal a tárcánál, illetve a Miniszterelnökségen.

Az érintett hallás-, mozgás-, illetve látássérült fiatalokat a program befejezése után is tovább foglalkoztathatják. Egy hónapja indult a fogyatékkal élők ösztöndíjprogramja, de már most látható, hogy mind az ösztöndíjasok, mind mentoraik elégedettek az eddigi eredményekkel, ezért a tervek szerint folytatódik majd az ösztöndíjprogram.

Januárban számoltak be arról, hogy a kormány közigazgatási ösztöndíjprogramot hozott létre a fogyatékkal élő hallgatóknak. Az ösztöndíjra az az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal pályázhatott, aki már legalább négy szemesztert elvégzett, és 3 hónapnál nem régebbi orvosi szakvéleménnyel igazolta, hogy megfelel a feltételeknek. A KIM válasza szerint a pályázati úton kiválasztott hallgatók március 13-án kezdték meg a munkát.

A húsz hallgató közül tizenketten a KIM-ben, nyolcan a Miniszterelnökségen dolgoznak. Összesen nyolc hallássérült, három látássérült, öt mozgássérült és négy tanulási készség zavarával küzdő fiatal vesz részt a programban, amelynek célja, hogy a fogyatékos hallgatók le- endő képzettségüknek megfelelő szakirányú munkatapasztalatot szerezzenek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL