Újabb négy évre szóló megállapodás a K&H CsoporttalHír | 2013.07.18.

Szerdán ünnepélyes keretek között hosszabbította meg szerződését újabb négy évvel a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) a K&H Csoport. A pénzintézetnek és az MPB-nek a 2016-os riói paralimpia lesz a harmadik „közös nyári játéka”.

„A K&H Csoport 2006. óta támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottságot. Hosszú távú elkötelezettségünket mi sem mutatja jobban, mint hogy a mostani megállapodás aláírásával immár a harmadik paralimpiára készülünk közösen” – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. „A K&H Csoport kiemelt támogatási területei közé tartozik a gyermekek és fiatalok egészsége illetve a sport. Véleményük szerint ezen két terület közös metszéspontja a paralimpiai csapat támogatása, ezért is fektetünk erre jelentős hangsúlyt” – fűzte hozzá Scheerlinck. „Emellett tiszteletreméltónak tartjuk a parasportolók elhivatottságát és elkötelezettségét, amivel a legkiválóbb eredmények elérésére törekszenek.”

„A K&H Bank az elmúlt években példát mutatott abból, hogyan lehet, és kell támogatni az integrációs törekvéseket. Amikor nehezebb az ország gazdasági helyzete, a megszorításokat általában először a fogyatékkal élőkkel kezdik, sajnos tőlünk is távoztak támogatók a megváltozott pénzügyi körülmények miatt, ezért vagyunk különösen hálásak a K&H Banknak, hogy továbbra is kitart mellettünk, és példát mutat másoknak, mit is jelent a társadalmi szerepvállalás, a másság elismerése a gyakorlatban. A magunk részéről azt ígérhetem, hogy igyekszünk a londonihoz hasonló, vagy talán annál is eredményesebb riói paralimpiai szerepléssel megköszönni az irányunkba tanúsított kiemelt figyelmet – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. ”A támogatáson túl a K&H Bank a napi likviditási gondjaink megoldásában is rengeteget segít nekünk. Továbbra sincs erre az évre aláírt támogatási szerződésünk, és bár előleg formájában hozzá tudunk jutni a támogatási összegekhez, megnyugtató a tudat, hogy a pénzintézetre is számíthatunk.”

Tóth Tamás a londoni paralimpia előtt kapott kiemelt támogatást a K&H Bank paralimpiai kártyaprogramja keretében, és a megelőlegezett bizalmat fantasztikus versenyzéssel, illetve két ezüstéremmel hálálta meg.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG