Újabb munkahelyek és képzések a megváltozott munkaképességűek számára PásztónHír | 2013.11.28.

A KÉZMŰ Nonprofit Kft. pásztói üzemében 2013-ban közel 20 fővel bővült a dolgozói létszám, a jelenleg itt foglalkoztatott 148 főből 78 megváltozott munkaképességű. A sikeres profilbővítésnek és a több mint 40 millió forint értékű gépberuházásnak köszönhetően a közeljövőben újabb 100 fő munkába állása várható. A KÉZMŰ Nonprofit Kft. nemcsak munkalehetőséggel, hanem különféle képzésekkel is segít a megváltozott munkaképességűeknek, hogy megtalálják helyüket a munka világában. A képzések a Rehabilitáció – Érték – Változás (RÉV) kiemelt TÁMOP program keretében zajlanak, az Új Széchenyi Terv 5 milliárd Ft-os támogatásából.

A KÉZMŰ Nonprofit Kft. most 148 főt – ebből 78 megváltozott munkaképességű dolgozót – foglalkoztató pásztói üzemében 2013-ban 20 fővel nőtt a létszám, és még ez évben további 10 ember felvétele várható. 2014-ben újabb jelentős létszámbővítésre kerül sor: közel 100 főt vesznek majd fel az üzembe és a második műszakban is megindul a termelés. A dinamikus növekedés a sikeres profilbővítésnek köszönhető.

Pásztón ez idáig kizárólag bőrdíszműipari termékeket gyártottak, itt készültek például a 2012-es londoni olimpián részt vevő magyar sportolók táskái és övei. Az üzem neves olasz cégek megrendelésére is gyárt bőrtáskákat, az NRSZH részére pedig férfi aktatáskákat és női táskákat készít.

A sikeres bőrdíszműipari tevékenység folytatása mellett most bővül a profil: az üzem új megrendelésre megkezdi a haszongépjárművekbe való autó üléshuzatok gyártását. A fejlesztés fontos eleme volt az idei, több mint 40 millió forint értékű gépberuházás, mely a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) által meghirdetett pályázat segítségével valósult meg.

A KÉZMŰ Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességűeket segítő tevékenységében fontos helyet foglalnak el a képzések is. Az október végén lezárult a szakmai képzés során 25 fő sikeresen elvégezte az „egyszerű konfekcióipari termékek gyártástechnológiája” elnevezésű tanfolyamot. Várhatóan még ez év decemberében, 21 fő részvételével elindul az alapvető képzés is, melyen a megváltozott munkaképességűek elsajátíthatják azokat az ismereteket és készségeket, amelyeknek birtokában a nyílt munkaerőpiacon sikerrel pályázhatnak meg állásokat.