Újabb jó ügyhöz adta arcát Weisz FanniHír | 2015.03.24.

Az Instyle márciusi számában hét hazai sztár mesél arról, miért fontos a jótékonykodás. Weisz Fanni is köztük van, aki most újabb jó célhoz adta az arcát.

A háttér

A KSH adatai szerint Magyarországon 767 ezer megváltozott munkaképességű ember él, akiknek mindössze 18,1%-a foglakoztatott. A fogyatékos emberek száma itthon 490 578 ezer, akik közül 65 581 foglalkoztatottat jegyeztek be. A Segítő Vásárlás programot működtető Salva Vita Alapítvány azért dolgozik, hogy mindkét csoportban növekedjen a foglalkoztatottak aránya.

A Design Randi

A Design Randi-projekt 2014-ben indult azzal a céllal, hogy a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozások, műhelyek olyan egyedi tárgyakat gyárthassanak, melyekkel egyszerre hívják fel a figyelmet a fogyatékos emberek munkalehetőségeire és a kortárs design szerepére.

A Segítő Vásárlás

A Salva Vita Alapítvány nemrég bejelentette a Segítő Vásárlás webshop indulását is – így mostantól a Segítő Vásárlás védjeggyel ellátott termékek, köztük a designerek és vállalkozások együttműködéséből születet design tárgyak is megvásárolhatóak online a bolt.segitovasarlas.hu oldalon. A védjegy jelzi a vásárlók számára, hogy a tárgyak védett, azaz fogyatékos embereket foglalkoztatató munkahelyeken készülnek.

Weisz Fanni

A Segítő Vásárlásnak és a Design Randinak a szemléletváltáson túl gyakorlati jelentősége is van: a programban részt vevő munkahelyeknek nyújt segítséget abban, hogy stabilak és piacképesek legyenek. A webshop arcának és nagykövetének olyan személyt kértek fel, aki ezt az üzenetet hitelesen képviseli – Weisz Fanni hallássérült modellt.

“Az elkészülő kortárs design termékek révén talán a fiatalabb korosztályok is könnyebben megszólíthatóak. Őket is képviselve, örömmel adtam az ‘arcomat’ a kezdeményezéshez; hogy még többük számára jelezzem, milyen fontos segíteni a fogyatékos emberek és a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi integrációját.” – mondta el Weisz Fanni a sajtótájékoztatón.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: INSTYLE