Újabb 46 alacsonypadlós busz érkezik BudapestreHír | 2013.08.29.

Újabb használt alacsonypadlós buszok érkeznek Budapestre Dijonból, Oslóból és Frankfurtból: a BKV földgázüzemű Van Hoolokat, valamint Mercedes-Benz Citarókat vásárol.

Ismét jelentős lépés a budapesti közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának emelésére: összesen 46 darab kiváló műszaki állapotban lévő, alacsonypadlós, de használt, 4-8 éves autóbusszal fiatalodik Budapest buszflottája. A franciaországi Dijon városából 37 darab Van Hool gyártmányú földgázmotoros (CNG) busz, a németországi Frankfurtból és a norvégiai Oslóból pedig összesen 9 darab, a budapesti utasok előtt már ismert Mercedes Citaro érkezik a fővárosba. Az alacsonypadlós és légkondicionált járművek várhatóan 2013 végén és 2014 első felében állnak forgalomba.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett a tömegközlekedés színvonalának javítása, ezen belül a buszflotta megújítása, a korszerű, alacsonypadlós autóbuszok arányának kitartó növelése mellett. 2010 óta több mint 130 db alacsonypadlós használt és 150 alacsonypadlós vadonatúj autóbuszt állítottak forgalomba Budapesten. A flotta megújítása tovább folytatódik: újabb 46 alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő motorral rendelkező autóbusz érkezik Budapestre, lehetőséget teremtve további elöregedett, leromlott műszaki állapotú autóbuszok forgalomból történő kivonására. A használt járművek között 37 Van Hool New A330 CNG, 9 pedig Mercedes-Benz O530 Citaro típusú busz, amelyeket a BKK által biztosított forrásokból a BKV szerez be és üzemeltet majd. Ez a mennyiség a BKV teljes buszállományának mintegy 4%-át teszi ki. Az új, modern buszokon javulnak a járművezetők munkakörülményei is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ