Stratégiai együttműködésekkel teremt új munkahelyeket megváltozott munkaképességű embereknek a SZEFOHír | 2012.08.04.

Kétszáz új munkahely megteremtését, a meglévő 825 hosszú távú megőrzését biztosítja az a két stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet az olasz DAMA S.p.A.-val, valamint a francia tulajdonú Legrand Zrt.-vel kötött a több mint hatvan százalékban megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, száz százalékban állami tulajdonú Szegedi SZEFO Zrt.

A Paul&Shark, a világ egyik legismertebb prémium kötött-divatáru márkája tulajdonosával, a DAMA S.p.A-val kötött további tízéves együttműködést a megváltozott munkaképességűek rehabilitációját elősegítő SZEFO.

A két társaság tíz éve tartó együttműködése már eddig is több, a munkahelyteremtéshez is hozzájáruló, világszínvonalú technológiai fejlesztést biztosító, nettó 1.5 Mrd forint értékű beruházási program végrehajtását tette lehetővé.

A másik hosszú távú megállapodás a villamos rendszerek és informatikai hálózatok piacán meghatározó francia Legrand csoport magyarországi leányvállalatával jött létre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális, Család - és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága piacteremtés és termelésbővítés által is segíteni kívánja a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élő emberek munkahelyteremtését. Ezt célozza a "Segítő Vásárlás" programja, a saját márkás termékek (Chance, Mizu, Winner) piacra juttatása és a saját divatmárka (Attitude) létrehozása is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KORMÁNYZAT