Új megyei rehabilitációs központ épülhet 312 millió forintbólHír | 2014.06.09.

312 milliós beruházás indult ma Szegeden a Sólyom utcában, a megváltozott munkaképességűek komplex rehabilitációja ezután egy helyen történhet majd. Még ebben az évben elkészülhet az új központ.

Szerdán kötötte meg a vállalkozói szerződést a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal és a Clean-Star Kft. A mai napon át is adtuk a munkaterületet és a kivitelező megkezdte a beruházást a Sólyom utca 2 szám alatt – mondta el dr. Bényi Krisztina.

A Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének igazgatónője hozzátette, a beruházás eredményeként a megváltozott munkaképességűek ügyeinek intézése – orvosi felülvizsgálat, határozatok kiadása, foglalkozási rehabilitáció stb. – egy helyen, kulturált körülmények között történhet majd. És természetesen az egész létesítmény az uniós előírásoknak megfelelően, teljesen akadálymentesített lesz. A mozgáskorlátozottak számára ugyanis nagyon fontos, miként tudják megközelíteni a központot, s hogyan közlekednek az épületen belül – az átalakítások megtervezésénél ezeket a szempontokat is figyelembe vettük.

–Megyénkben kiemelt figyelmet fordítunk a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjára, ennek köszönhetően az országos átlagnak másfélszerese az új igények száma. Ezen túl kiemelkedően magas a nyílt munkaerőpiacon sikeresen elhelyezett sérült, fogyatékkal élők száma. Ezért is fontos nagyon ez a beruházás, ezért is mi nyertük el a második legnagyobb támogatási összeget az országban – hangsúlyozta az igazgatónő.

Pozitív mellékhatása a beruházásnak, hogy a környék is megszépül, sokkal biztonságosabb is lesz az állandó portaszolgálat miatt. Kothencz János, a L.É.T. Lakótelepi emberek Érdekképviseleti Társulása önkéntes mozgalmának vezetője ebből a megfontolásból is szorgalmazza a tarjáni kerületben megvalósuló kormányzati beruházást.

Jelenleg Szegeden a rehabilitációs ellátási igénnyel kapcsolatos ügyintézés három külön telephelyen történik, ezen változtat ez a 312 millió forintos fejlesztés. Itt, a Sólyom utcában kapnak helyet a felülvizsgáló orvosi bizottságok, a szociális és foglalkozási szakértők irodái, valamint a munkahelyek felkutatásával, illetve az álláshelyre kiközvetítéssel foglalkozó munkatársak irodái is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ