Új gyermekrehabilitációs szoba az ORFI-banHír | 2015.07.30.

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet legkisebb betegeinek gyógyítását szolgáló ergoterápiás eszközök beszerzése történt az egy szponzor 1 millió forintos adományának köszönhetően. A közel 150 új eszköz segítségével sokszínű, változatos és játékos foglalkoztató terápiával bővül a gyermekek mindennapi fizioterápiás kezelési programja.

Az immunológiai eredetű gyulladásos sokízületi megbetegedésekre jellemző, hogy elsősorban a kisízületeket támadják meg és hosszú évtizedek alatt azok anatómiai és funkcionális károsodásával járnak. Sajnos tévhit, hogy a reumatológiai betegségek és az ízületi gyulladások csak az idősebb korosztályt érintik: hazánkban legalább 1700-2000 krónikus arthritisben szenvedő kiskorú gyermeket tartanak számon.

Az ORFI kiemelt országos intézményként évtizedek óta foglalkozik a fiatalkori ízületi gyulladásban szenvedő gyermekek kezelésével. „A komplex betegvezetés és mozgásfejlesztő program elengedhetetlen elemei a megfelelő terápiának. A több szakterületet felölelő csapat tagjai a gyermekorvos mellett a szakápoló, az asszisztens, a pszicho-pedagógus és a gyógytornász. A rehabilitáció részeként különös hangsúlyt fektetünk, az önellátás növelésére, a kognitív fejlesztésre, az otthoni és a közösségi életbe való visszatérés felkészítésére." – mondta az ORFI főigazgatója, dr. Poór Gyula professzor.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: WEBORVOS