Ügyeleti rend az egészségügyi ellátásban július 1-jénHír | 2016.06.30.

A Semmelweis Nap miatt a legtöbb egészségügyi szolgáltató zárva lesz pénteken.

Az egészségügyi dolgozók számára július 1-je munkaszüneti nap, tehát zárva lesznek

- a háziorvosi rendelők,

- fogorvosi rendelők,

- szakorvosi rendelők,

- védőnői tanácsadók,

- valamint a gyógyszertárak is.


Ügyeletes rendelések

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-én az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. Az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Közegészségügyi Központ Országos Kémiai Biztonsági Igazgatóság Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Ügyeletes gyógyszertárak

A gyógyszerellátás a legtöbb településen ügyeleti vagy készenléti rend szerint lesz biztosított ezen a napon. Az ügyeletes és készenléti patikák címe, telefonszáma településre, vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhetők, amit IDE KATTINTVA tekinthet meg. A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A mentők egész nap szolgálatban lesznek

A mentők ezen a napon is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 753 mentőegység riasztható, ami közel 1700 mentődolgozó - mentőorvosok, mentőtisztek, mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentésirányítók - egyidejű szolgálatát jelenti - közölte az Országos Mentőszolgálat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: WEBBETEG