Trafikpályázat: felülvizsgálatot kérnek a mozgássérültekHír | 2013.05.08.

Mindenáron meg kell akadályozni, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek elveszítsék a dohánykereskedésből származó megélhetésüket - közölte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (Meosz). A szervezet azt kéri a kormánytól, vizsgálja felül a megváltozott munkaképességű emberek trafikpályázatait.

A szövetség arra kéri a kormányt, hogy vizsgálja felül a megváltozott munkaképességű emberek sikertelen dohány-kiskereskedelmi koncessziós pályázatait, és korábbi ígéretéhez híven valóban biztosítson számukra előnyt, teremtsen munkahelyeket e rendkívül hátrányos munkaerő-paci helyzetben lévő társadalmi csoport számára.

"A szövetség elvárja a kormánytól, hogy a mindenkit megillető egyenlő esélyű hozzáférés törvényi előírásának megfelelően gondoskodjon a nemzeti dohányboltok akadálymentességéről is" - tette hozzá a közlemény.
 
A kormány a dohánytermékek kiskereskedelemről szóló törvény megalkotásakor és a koncessziós pályázat kiírásakor is hangsúlyozta, hogy a pályázatok elbírálása során előnyben részesülnek a megváltozott munkaképességű emberek, illetve az őket foglalkoztató vállalkozások - idézte fel a Meosz.

A szervezet hozzátette, jelenleg is várja a Nemzeti Dohánykereskedelemi Nonprofit Zrt.-től a megváltozott munkaképességű emberek pályázataira vonatkozó adatokat, szeretné ugyanis tudni, hogy mennyire sikerült előnyben részesíteni őket.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HVG