További félmilliárd forint támogatás a fogyatékossággal élők üdüléséreTörvényi változás | 2011.12.04.

500 millió forint pluszforrással támogatja 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a fogyatékossággal élők üdültetését - jelentette be az Országos Fogyatékosügyi Tanács (OFT) ülésén a minisztérium képviselője.

Amint azt dr. Szőke László fogyatékosságügyi főosztályvezető, az OFT titkára elmondta, a pályázatot várhatóan 2012. január-februárjában írják ki.

Az OFT 2011. november 30-án délután, immár a délelőtt megválasztott négy új civil delegálttal kiegészülve tartotta alakuló ülését. Az ülést Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos vezette. A tanács civil tagjai megválasztották az új civil társelnököt, dr. Hegedűs Lajost, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökét.

A testület megtárgyalta az új Országos Fogyatékosügyi Program végrehajtásának 2012-2013. évre vonatkozó intézkedési tervét és az előterjesztés néhány pontjának kiegészítését kérte.

Megvitatta, és egyhangúlag támogatta továbbá a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény módosítására irányuló kormány-előterjesztést, amely bővíti a fogyatékossági támogatásra jogosultak körét a kromoszóma-rendellenességben (elsősorban Williams-szindrómában) szenvedőkkel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KORMÁNYZAT.HU