Tovább folytatódik az intézménykiváltási programHír | 2016.09.17.

A fogyatékos személyeknek személyre szabott körülményekre és szolgáltatásokra van szükségük, nem pedig uniformizált ellátásokra és a perifériára helyezésre – hangzott el az Országos Fogyatékosságügyi Tanács mai ülésén. A program keretében további 3500-4000 férőhely kiváltása valósulhat meg az elkövetkező években - közölte a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság.

A tájékoztatás szerint az ülésén szó volt a fogyatékossággal élő személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásáról szóló módosított stratégia előterjesztéséről. 2016-ban folytatódik a kiváltási program, amelynek keretében a nagy, vidéki intézményekben elhelyezett fogyatékos emberek társadalmi integrációja, kisebb lakóegységekbe költöztetése valósul meg.

A tagok megvitatták a „Új dimenziók a fogyatékos személyek szociális ellátásában - szakpolitikai javaslatok, ajánlások összegzése” című dokumentumot, majd tájékoztatást kaptak a „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása” című kiemelt projekt tartalmáról, és az eddig elvégzett tevékenységekről.


TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: ORIENTPRESS.HU